12.08.2021.
Društvo

OPŠTA BOLNICA SREMSKA MITROVICA

Bolnički kreveti za intenzivnu negu

Mitrovačkoj Opštoj bolnici 5. avgusta je isporučeno sedam bolničkih kreveta za intenzivnu negu, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Svetskom bankom. Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Dragan Malobabić, rekao je da je za savremene bolničke krevete izdvojeno oko dva miliona dinara.

– Republika je u projektu odbrane od korone uzela kredit od Svetske banke po veoma povoljnim kamatama i namenila je za opremanje korona centara u bolnicama u Srbiji.  Mi smo dobili sedam kreveta koji su savremeni, i oni se već koriste. Sami sigurno ne bismo mogli da ih nabavimo. Pratimo sve konkurse i konkurišemo,  tako da se uvek nadamo novoj opremi. U planu je i opremanje službe za rendgen dijagnostiku savremenim  uređajima za rano otkrivanje tumora na dojci i savremenim rendgenskim aparatima, kaže dr Malobabić.

On dodaje da broj novozaraženih postepeno raste, ali da za sada nije alarmantan.

– Imamo tri pacijenta koji ne zahtevaju intenzivnu negu i lečenje, ali su oboleli od korone. Što se tiče broja pozitivnih osoba u našoj sredini on je veoma mali, ali  je bolest još uvek prisutna. U našoj sredini vakcinisano je više od 54 odstoljudi, nadam se da će se do kraja meseca ili za nekih 10 dana procenat povećati . Pacijenti koji oboljevaju od korona virusa uglavnom su starije životne dobi, koji imaju dodatne pridružene bolesti, internističkog tipa, za sada nema mlađih ljudi, rekao je dr Malobabić.

 K. V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.