08.04.2021.
Poljoprivreda

ПРЕДСТАВЉЕНА АПЛИКАЦИЈА ОСИГУРАЊА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

За пољопривреднике који иду у корак са временом

У сали Скупштине општине Шид, у четвртак, 1. aприла, представљена је мобилна апликација DDOR TERRA за пријаву штета из осигурања усева и плодова. Развојем технологија, данас се ни пољопривреда не може замислити без помоћи технолошких иновација. Презентацију је организовала компанија ДДОР осигурање у сарадњи са Задружним савезом Војводине, а апликацију су развили стручњаци из Института „БиоСенс“ из Новог Сада.

На почетку презентације председник Општине Шид Зоран Семеновић поздравио је присутне.

– Драго ми је што сте дошли овде и што ће ДДОР да представи једну савремену, модерну апликацију која је занимљива за наше пољопривреднике. Компанија ДДОР је друштвено одговорна компанија – рекао је Семеновић.

Ова мобилна апликација ће помоћи да се убрза поступак пријаве и наплате штете у пољопривреди.

– Ова апликација пружа могућност да пољопривредник сам изађе на своју њиву, фотографише своју парцелу и упути нам захтев путем апликације. Онда ће то бити брже решено на обострано задовољство. На нашем подручју имамо доста младих пољопривредника са великим површинама било ратарским, или виноградарски културама, а они су упућени у ову апликацију – објаснио је Душко Клисурић, регионални директор ДДОР-а.

Секретар Задружног савеза Војводине Јелена Несторов Бизоњ је рекла да треба подржати сваку новину која иде у правцу дигитализације у пољопривреди, али пре свега треба осигурати своју производњу и то је циљ сарадње са ДДОР-ом. Кроз осигурање се повећа сигурност у производњи.

– Примарна делатност је примена IT технологија у пољопривреди и тежимо сарадњи између привреде и науке и трансферу знања, са циљем да што више компанија уђе у процес дигитализације – истакла је Милијана Вујасиновић, руководилац сектора за развој у Институту „БиоСенс“.

На презентацији је речено да је апликација DDOR TERRA већ у функцији и да ће са њом пријава штете бити брза и ефикасна.

Д. П.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.