16.03.2021.
Aktuelno, Koronavirus

СРЕМСКА МИТРОВИЦА

Нове мере против ширења епидемије корона-вируса

На седници локалног Штаба за ванредне ситуације, која је одржана 16. марта, донете су нове мере против ширења епидемије корона-вируса, а у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије. То значи да од 17. марта, па све до наредног понедељка 22. марта, неће радити угоститељски објекти и тржни центри, теретане, фризерски и козметички салони и остало. Могу да раде само продавнице прехране, здравствене амбуланте, апотеке и бензинске пумпе у делу продаје горива.  

– Неће радити биоскопи, музеји, галерије, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, вежбаонице, фитнес центри, базени, балони за спорт. Такорећи, током наредних дана на снази ће бити епидемиолошке мере као и претходног викенда, рекао је комунални инспектор Милош Маџић.

Он је додао да ће радити самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат, односно киосци и трафике, затим услужни објекти који не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројача, столара, вулканизера, техничких прегледа, ауто-перионица, хемијског чишћења и других.

– Достава хране може да се обавља неограничено. Трговински објекти у којима се продају прехрамбени производи, продавнице сточне хране, пет шопови могу да раде од 7 до 21 сат, пијаце, зелене пијаце, могу да буду отворене од 7 до 14 сати. Спортски објекти ће бити доступни искључиво за примену и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза такође могу да раде, рекао је Маџић.

Он је додао да државне институције настављају да раде, као и банке и поште, осигуравајућа друштва, мењачнице. 

– Затварања не односе на предузећа, фабрике и њихове интерне организације рада и пословне активности. Ученици старијих разреда основних школа и ученици средњих школа на територији Сремске Митровице настављају са онлајн наставом до краја опасности од ширења заразне болести ковид-19. У свим наведеним објектима морају се поштовати мере које се односе на максималан број лица што је изузетно значајно, у објекту се мора поштовати ношење заштитних маски, физичка дистанца и употреба дезинфекционих средстава. Надлежне инспекцијске службе и Комунална милиција ће строго контролисати поштовање епидемиолошких мера, рекао је Маџић. 

Вртићи настављају да раде, а у основим школама нижи разреди ће највероватније такође прећи на онлајн наставу од понедељка 22. марта, о чему ће се одлучивати наредних дана. 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.