11.03.2021.
Ekonomija

IRIG

U planu izgradnja nove industrijske zone

Kada je reč o razvoju iriške opštine i investicijama, Tihomir Stojaković, predsednik Opštine ukazuje da je sada najveće interesovanje za razvoj turizma.

–  Imamo dosta zahteva i mnogo ljudi dolazi da se informiše oko izgradnje smeštajnih kapaciteta, znatno više nego što ima interesovanja za gradnju neke fabrike. Irig ima jednu industrijsku zonu koja se nalazi na ulazu iz pravca Rume, a s obzirom da uskoro kreće izgradnja brze saobraćajnice,  odnosno  Frupškogorskog koridora,  mi imamo jednu parcelu na kojoj planiramo da pravimo još jednu industrijsku zonu – kaže Tihomir Stojaković.

Reč je o parceli površine od oko 30 hektara gde se planira nova industrijska zona, a koja je udaljena oko četiri kilometra od postojeće, ali će se naslanjati na ovu brzu saobraćajnicu koja će se graditi.

– Što se tiče samih investitora, strategija razvoja iriške opštine kaže da je prioritet razvoj turizma i poljoprivrede, samim tim ovakve investicije  imaju prednost kada je naša opština u pitanju. Mogu da kažem da Irig vapi i za jednim ozbiljnim prerađivačkim kapacitetom, gde bi se od lokalnog stanovništva otkupljivali proizvodi koji bi potom bili i prerađivani – ističe Tihomir Stojaković.

 S. Džakula

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.