06.03.2021.
Aktuelno, Koronavirus

SREMSKA‌ ‌MITROVICA‌ ‌

Nove epidemiološke mere za ugostitelje

Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije doneta, održanoj 5. marta, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, usvojene su nove mere za suzbijanje epidemije korona-virusa. Tako, ugostiteljski objekti neće raditi od subote 6. marta u 12.00 sati pa sve do ponedeljka 8. marta do 6.00 časova. 

 – Mogućnost da rade nakon 12.00 časova u subotu, 6. marta, imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21 sat, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno. Radno vreme prodavnica prehrambenih proizvoda, trgovinskih i prodajnih mesta i trafika, na kojima se isključivo prodaju prehrambeni proizvodi je do 21 sat. Zbog Zadušnica i 8. marta, cvećare će raditi u subotu do 21 sat, a u nedelju do 12 sati, rekao je komunalni inspektor Miloš Madžić-

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike. Nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Učenici srednjih škola od ponedeljka 8. marta nastavu pohađaju onlajn. Takođe, od 8. marta radno vreme pomenutih objekata će biti u uobičajenom režimu. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.