25.07.2019.
Sport

GRADSKA KUĆA SREMSKA MITROVICA

Prijem za kajakaše „Vala“

Nakon uspešno završenog Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u kajaku, koje je održano u Češkoj, organizovan je prijem kajakaša KK „Val“ u Gradskoj kući. Marija Dostanić je osvojila zlatnu medalju u disciplini dvosed – 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine, dok je Bojan Zdelar osvojio zlatnu medalju u disciplini K1 – 1.000 metara i srebrnu u kategoriji K1 – 500 metara. Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk su osvojile sedmo mesto u finalnoj trci u disciplini K2 – 500 metara, a Stefan Bajuk je zauzeo 9. mesto u četvercu u trci na 500 stotina metara. Srpska reprezentacija je osvojila pet medalja, od kojih su tri osvojili mitrovački kajakaši. Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i Ilija Nedić su ovom prilikom čestitali kajakašima i upravi „Vala“ na postignutim rezultatima. Takođe, oni su dodali da će lokalna vlast nastaviti da podržava Kajakaški klub „Val“. Pored toga, Grad Sremska Mitrovica je nagradio evropske šampione Mariju Dostanić i Bojana Zdelara sa po 100.000 dinara, dok je treneru Nenadu Kosjeru dodeljeno 50.000 dinara.

– Prezadovoljna sam postignutim rezultatima, nadam se da će ih u budućnosti biti više. Trenutno se spremam za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Segedinu, želim da postignem normu za Olimpijske igre sledeće igre u Tokiju, rekla je Marija Dostanić.

Bojan Zdelar je ovom prilikom istakao da je veoma zadovoljan osvojenim medaljama.

– Ovo mi je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i zaista sam presrećan. Konačno sam, posle dugog rada i čekanja, osvojio titulu prvaka Evrope, što mi je i bio glavni cilj, rekao je Zdelar.

Trener „Vala“ Nenad Kosjer je rekao da u Srbiji postoji 46 kajakaških klubova, ali da je mitrovački „Val“ najtrofejniji.

–Verujem da će se uspesi u budućnosti nizati. Imamo sjajne takmičare, koji se sa svakog nadmetanja vrate sa odličjem. Sada su na redu pripreme za Svetsko prvenstvo u Segedinu i nadam se uspesima, rekao je Kosjer.

Z. Popović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.