11.07.2019.
Sport

VLADIMIR BATEZ U ŠIDSKOJ OPŠTINI

Zvanično otvoren nov teren

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, u četvrtak 4. jula posetio je šidsku opštinu. Tokom posete, kako je već bilo najavljeno, zvanično je otvorio rekonstruisani teren za košarku, rukomet i mali fudbal u Ustanovi za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju „Partizan”.

U pratnji zamenika predsednika Opštine Šid Zorana Semenovića, direktora Ustanove Nikole Tarajića i Branka Novaković, sekretara Sportskog saveza Opštine Šid, Vladimir Batez je obišao rekonstruisan teren, kao i salu za sportske aktivnosti, po obilasku terena pokrajinski sekretar se obratio prisutnima, rekavši da mu je zadovoljstvo što je pozvan.

– Na zadovoljstvo svih građana Šida, mi smo ovde da otvorimo jedan prelepi teren u okviru Ustanove za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju „Partizan”. Pored saniranja terena, uređena je i sala, svlačionice i svi ostali objekti u okviru Ustanove. Sekretarijat za omladinu i sport ovo radi već tri godine, preko svojih konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju sportske infrastrukture pomaže lokalnim samoupravama, a Šid je delegirao jednu prioritetnu potrebu za razvoj sporta – rekao je Batez.

Sekretarijat za sport i omladinu, putem raspisanih konkursa je planirao da uloži  66 miliona dinara u sanaciju sportske infrastrukture, prioritet imaju školski tereni. Cilj je da u svim opštinama u Vojvodini postoje adekvatni sportski tereni, koji će pružati mogućnost za bavljenje sportom.

Nikola Tarajić, direktor Ustanove za fizičku kulturu i sport je povodom ovog događaja izjavio da mu je čast i zadovoljstvo što je sekretar Vladimir Batez došao da otvori teren.

– Izuzetno smo srećni što posle više od 30 godina, imamo ovako nešto od velikog značaja za Opštinu Šid, pored sportskih rekreativaca na ovom terenu će se održavati mnogi treninzi i mnoge utakmice rekao je Tarajić.

Za radove je utrošeno sedam miliona dinara, od toga četiri miliona je finansirao Sekretarijat za sport i omladinu, dok je Opština Šid sufinansirala sa tri miliona dinara.

Čast da prvi isprobaju teren imali su pioniri FK Radničkog i FK Jednote, koji su odigrali revijalnu utakmicu. Na kraju posete  pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, mladim fudbalerima poklonio je lopte.

D. Popov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.