30.05.2019.
Aktuelno

POZORIŠTE „DOBRICA MILUTINOVIĆ“

Turneja „Slobodna Zona“

Sedam najboljih filmova sa 14. festivalskog programa filmskog festivala „Slobodna Zona”, po izboru publike i selektora festivala, u Sremskoj Mitrovici će biti prikazani od 3. do 9. juna 2019. godine. Organizator Filmskog festivala i ove godine je Pozorište „Dobrica Milutinović” uz pomoć Galerije „Lazar Vozarević” gde će filmovi biti prikazivani. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a projekcije počinju od 21:00.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a koji će biti prikazan u ponedeljak 3. juna od 21:00. U pitanju je igrani film o ruskom novom talasu „Leto“.

U utorak 4. juna, sledi igrani film „Tri lica“ Džafara Panahija. Još jedan svetski hit i koji filmska kritika naziva i novom „Kazablankom“, je film „Tranzit“ najpoznatijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda. Ovaj film je na repertoaru u sredu 5. juna.

U četvrtak 6. juna, filmKapetan“. Zatim, u petak 7. juna švedski dokumentarac „Bergman: godina života“.

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle, je igrani film „Najbolji ortaci“. Ovaj film je na repertoaru u subotu 8. juna.

Ovogodišnja Turneja završava se u nedelju 9. juna, kada je na repertoaru film koji je na festivalu u Kanu proglašen za dokumentarac godine i koji je osvojio „Srce Sarajeva“ za najbolji dokumentarni film. U pitanju je film „SrbenkaNebojše Slijepčevića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.