14.03.2019.
Hronika

ČORTANOVCI

Ubio ženu zbog ljubomore

Nadu Đukić (58) iz Čortanovaca kod Inđije, u petak 8. marta oko 23 sata,   nožem je ubio Milan Trbojević (56). Prema navodima meštana, on je partner sa kojim je živela poslednjih nekoliko godina.

Kako je za „M Novine“ ispričao mladić, koji se tu zatekao odmah nakon krvavog pira, a čije ime ne želi da mu pominjemo, Milan mu je priznao da je Nadu ubio sumnjajući da ga vara sa čovekom, kod kojeg su oni zajedno bili te kobne večeri. Osumnjičenom je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Meštani Čortanovaca, sa kojima smo razgovarali, pitaju se zašto se uopšte Nada i petljala sa takvim čovekom kao što je Milan, opisujući ga kao veoma konfliktnu osobu.

– Ona se ovde u Čortanovce doselila pre pet godina. Bila je udata za Radovana i posle njegove smrti nasledila je kuću. Upoznala je Milana, on se doselio kod nje, a policija je često intervenisala zbog nasilja – priča jedan stariji Čortanovčanin, dodajući da je Nada radila kao spremačica u Predškolskoj ustanovi u Beški.

– Mene je pozvala komšinica, koja je bila sama u kući, pošto je čula neku viku ispred kapije. Kada sam došao, zatekao sam Milana kako kleči, i Nadu, koja je ležala na zemlji. U prvi mah sam pomislio da je on nju pretukao, jer sam video da joj je gornji deo tela sav krvav. Tek kada sam se sagnuo, video sam da žena krklja – priča ovaj mladić, koji je i pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Naš sagovornik nam dalje objašnjava tok događaja.

– Oni su bili kod jedne porodice u poseti, gde se Milan dobro napio. Nada nije htela da je on vraća kući na motoru, već je zamolila domaćina da je kolima doveze do kuće. Milan ga je napao, zašto se toliko dugo zadržao sa njegovom ženom. Očigledno da je Nada čula tu prepirku, izašla i nastavila da se svađa sa njim. Počela je da beži, on je sustigao i nožem preklao – kazao je ovaj mladić.

Čortanovačni pričaju da je veza između Nade i Milana uvek bila turbulentna, praćena nasiljem, svađama, kao i da je policija često dolazila da interveniše. To potvrđuje i ovaj mladić.

– Policija je odmah Trbojevića prepoznala, kad je stigla na mesto zločina. Oni su svaki put odradili svoj posao, ali, očigledno u sudu nije nešto odrađeno, kad nije bio procesuiran – tvrdi naš sagovornik.

S. Kostić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.