07.03.2019.
Sport

OŠ „DUŠAN JERKOVIĆ“ RUMA

Donacija sportske opreme

Sportski savez Srbije, Savez za školski sport, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, realizuje akciju doniranja sportske opreme i rekvizita školama u Srbiji, koje su postigle značajne rezultate u sportskim školskim takmičenjima.

Među najboljim školama se našla i rumska OŠ „Dušan Jerković“ koja je dobila donaciju vrednu 200.000 dinara. Reč je o 40 lopti za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, kao i mreži za odbojku, dva gola za rukomet i dve koš table.

Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma je prilikom posete „Dušanovoj“ školi 1. marta, izjavio je da je bitno da slične donacije dođu do što većeg broja škola i tako se stvore uslovi da što više učenika ima bolje uslove za bavljenje sportom.

– Školski sport je nama izuzetno važan, jer on čini bazu iz kojih dolaze vrhunski sportisti. Kada su u pitanju rezultati naših učenika možemo se pohvaliti značajnim uspesima i medaljama na raznim sportskim takmičenjima. Naše škole su među najuspešnijim u Vojvodini, pa i u Srbiji, kada je u pitanju školska olimpijada. Mislim da će ova donacija pomoći da učenici ove škole u budućnosti ostvare još bolje rezultate – rekao je Stevan Kovačević.

Direktorka škole Obrenka Krasić je ukazala da je ulaganje lokalne samouprave u rumske škole konstantno, ali da su oni uspešno aplicirali i na konkursima na pokrajinskom i republičkom nivou.

– Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, prošle godine smo renovirali fiskulturnu salu, a u planu su i novi projekti. Konkurisaćemo za sredstva za zamenu parketa u sali za fizičko i da postavimo nove reflektore. Staru opremu ćemo postaviti na terenima na dvorištu – dodala je direktorka Krasić.

Ona kaže da i ove godine očekuje dobre sportske rezultate od svojih učenika, a neki su već postignuti, kada je gimnastika u pitanju.

– Ova škola je već duže vremena najbolja u okruženju, kako u Sremu tako i na republičkim takmičenjima, osvaja značajne medalje. Uzimajući u obzir te činjenice, jasno je da ova donacija nije slučajna. Verujem da će deci nova oprema biti još jedan motiv da se bave sportom i da će im pomoći da napreduju – rekao je Miloš Marković, generalni sekretar Saveza sportova rumske opštine.

 S. DŽ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.