25.01.2019.
Hronika

PRIČA KOJA JE POTRESLA ŠID

Napasnik pod maskom humaniste

Dvanaestogodišnji hranitelj Mirko M. (60) iz Šida, koji je bio primer hraniteljstva u šidskoj opštini, seksualno je šest godina uznemiravao štićenicu koja je smogla hrabrosti tek kada je pre mesec dana napunila 18 godina, da ovaj slučaj prošle nedelje prijavi Centru za socijalni rad a oni policiji. Osumnjičeni Mirko je nakon isteka pritvora u trajanju od 48 sati, saslušan u Tužilaštvu gde je priznao i potpisao sporazum krivice, i njemu je tužilac za ovo krivično delo odredio godinu dana kućnog pritvora.

Dejan Logarušić direktor šidskog Centra za socijalni rad u razgovoru za M Novine, kaže da niko nije mogao ni da nasluti šta se štićenici dešava, i da trenutno samo brinu o njenom psihičkom stanju, koje je posle ovog incidenta koji je izbio u javnost, veoma loše.

Učenica treće godine Srednje tehničke škole u Šidu, sačekala je da dobije svoje građansko pravo, kako bi prekinula seksualno uznemiravanje od hranitelja za kojeg je od kako je došla sa sedam godina u ovu porodicu, očekivala da će joj biti kao pravi otac, koji je nikada neće povrediti.

– Ona čim se požalila našoj radici, mi smo odmah obavestili policiju. Veruj te i mi smo svi u šoku. Jedan ozbiljan porodičan građanin, koji ima dvoje odrasle dece, unučiće, čovek kojeg smo uvek isticali kao primer dobrog hraniteljstva.- kaže direktor Logarušić.

A sve je prvo počelo dodirivanjem devojčice po kosi i glavi, da bi se kasnije svelo na dodirivanje njenih grudi, genitalija, tražeći da i ona to radi njemu. Na sreću ili žalost, prekinuto je kad se svelo samo na dodirima, a i potvrđeno je ginekološkim nalazima da učenica nije imala seksualne odnose.

– Ona je imala svu pažnju u ovoj porodici, u ničemu nije manjkala. Hranitelje je zvala “tatom“ i “majkom“, odličan đak, pohađa časove klavira, lepo obučena, čista, ma dete za primer.- naglašava naš sagovornik ni sam nemajući odgovor na pitanje, da li joj je i zato sve omogućio Mirko, kako bi je pridobio.

Učenica je odmah prebačena u drugu hraniteljsku porodicu, a trenutno su joj najveća podrška njeni drugari, koji je svakodnevno teše i nadaju se da će se što pre od svega ovoga oporaviti. Hranitelju Mirku obustavljeno je rešenje i on više nikada neće moći da se bavi ovim humanim poslom.
S.Kostić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.