26.12.2018.
Aktuelno, Društvo

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ŠID

Dovoljno novca za kapitalne projekte

Skupština lokalnog parlamenta u Šidu u četvrtak, 20. decembra usvojila je Odluku o budžetu za 2019. godinu. Za budžet je glasalo 25 odbornika, a jedan je bio protiv.

Ukupno planirani prihodi od prodaje finansijske imovine budžeta Opštine Šid za 2019. godinu ostvareni po svim izvorima finansiranja, iznose 1.488.827.400 dinara. U tekuću budžetsku rezervu se izdvaja 30.000.000 dinara, a ona se opredeljuje do najviše četiri posto ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. U stalnu budžetsku rezervu se izdvaja 5.000.000 dinara, a ona se opredeljuje najviše do 0,5 posto ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. Ukupno raspoređeni prihodi se utvrđuju u iznosu od 1.453.827.400 dinara. Budžetom su obuhvaćeni svi projekti koji su planirani od 2017-2020. godine.

– Obuhvaćeni su projekti koji će se realizovati ili započeti sledeće godine. Radi se o kapitalnim investicijama za sledeću godinu: izrada generalne regulacije Šida, infrastrukturno opremanje radne zone 8 u Adaševcima, izgradnja biciklističke staze u kompleksu radne zone, izgradnja kružnog toka u Šidu, nastavak izgradnje vodovodne mreže u Ljubi, projektna dokumentacija za saobraćajnu infrastrukturu, rekonstrukcija puta Jamena-Račinovci, sanacija rukometnog i košarkaškog terena u Ustanovi Partizan, energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju KOC-a, projekat postavljanja znakova sa izmenljivim sadržajem u blizini škola i sistema video nadzora, radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja, eksproprijacija zemljišta za proširenje gradskog groblja – rekla je Jadranka Nedić, rukovodilac odeljenja za budžet i finansije.

Odbornici su dali saglasnost i na Predlog programa javnih preduzeća za iduću godinu, to su: Zavod za urbanizam, JKP Vodovod, JKP Standard i Javna rasveta, usluge i održavanje.

Na sednici je razrešen direktor Turističke organizacije Šid, Kristina Radosavljević, a na njeno mesto, za vršioca dužnosti direktora, imenovana je dipl. ekonom. Zorica Grahovac. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora JKP Vodovod Aleksandar Jovanović, imenovan je za direktora.

D. Popov

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.