26.12.2018.
Aktuelno, Društvo

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ŠID

Dovoljno novca za kapitalne projekte

Skupština lokalnog parlamenta u Šidu u četvrtak, 20. decembra usvojila je Odluku o budžetu za 2019. godinu. Za budžet je glasalo 25 odbornika, a jedan je bio protiv.

Ukupno planirani prihodi od prodaje finansijske imovine budžeta Opštine Šid za 2019. godinu ostvareni po svim izvorima finansiranja, iznose 1.488.827.400 dinara. U tekuću budžetsku rezervu se izdvaja 30.000.000 dinara, a ona se opredeljuje do najviše četiri posto ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. U stalnu budžetsku rezervu se izdvaja 5.000.000 dinara, a ona se opredeljuje najviše do 0,5 posto ukupnih prihoda i primanja od prodaje nefinansijske imovine za budžetsku godinu. Ukupno raspoređeni prihodi se utvrđuju u iznosu od 1.453.827.400 dinara. Budžetom su obuhvaćeni svi projekti koji su planirani od 2017-2020. godine.

– Obuhvaćeni su projekti koji će se realizovati ili započeti sledeće godine. Radi se o kapitalnim investicijama za sledeću godinu: izrada generalne regulacije Šida, infrastrukturno opremanje radne zone 8 u Adaševcima, izgradnja biciklističke staze u kompleksu radne zone, izgradnja kružnog toka u Šidu, nastavak izgradnje vodovodne mreže u Ljubi, projektna dokumentacija za saobraćajnu infrastrukturu, rekonstrukcija puta Jamena-Račinovci, sanacija rukometnog i košarkaškog terena u Ustanovi Partizan, energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju KOC-a, projekat postavljanja znakova sa izmenljivim sadržajem u blizini škola i sistema video nadzora, radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja, eksproprijacija zemljišta za proširenje gradskog groblja – rekla je Jadranka Nedić, rukovodilac odeljenja za budžet i finansije.

Odbornici su dali saglasnost i na Predlog programa javnih preduzeća za iduću godinu, to su: Zavod za urbanizam, JKP Vodovod, JKP Standard i Javna rasveta, usluge i održavanje.

Na sednici je razrešen direktor Turističke organizacije Šid, Kristina Radosavljević, a na njeno mesto, za vršioca dužnosti direktora, imenovana je dipl. ekonom. Zorica Grahovac. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora JKP Vodovod Aleksandar Jovanović, imenovan je za direktora.

D. Popov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.