17.12.2018.
Aktuelno, Hronika

UHAPŠEN U ZAGREBU PO INTERPOLOVOJ POTERNICI

Dvojica i dalje u bekstvu

Osumnjičeni Filip Milutinović (28) iz Sremske Mitrovice, koji se nalazi na interpolovoj poternici, zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša, takođe iz Sremske Mitrovice, uhapšen je u ponedeljak 3. decembra na zagrebačkom aerodromu. U Hrvatsku je doleteo avionom, koristeći lažne dokumente, preneli su hrvatski mediji, dodajući da mu je određen ekstradicijski pritvor i da se on ne protivi izručenju.

Milutinović se nalazio u bekstvu od kraja decembra prošle godine, kada je policija za njim raspisala poternicu. Incident se dogodio u sremskomitrovačkoj Carskoj palati, gde je učestvovao sa još petoricom svojih sugrađana, kada su Nedeljkovića i Manjoša prvo tukli, masakrirali i na kraju pucali na njih. Nakon incidenta, koji se odigrao u noći između 10. i 11. decembra, akteri ovog krvavog pira su bili u bekstvu, da bi trojica od šestorice, bila uhapšena početkom godine u Banja Luci, i to Vlatko Tojagić (40), Bojan Pavlović (30) i Živan Dragojlović (29), dok su još dvojica i dalje u bekstvu.

U krvavoj tuči, koja je potresla ne samo građane Sremske Mitrovice, već i regiona, teške telesne povrede zadobili su Nedeljković i Manjoš, koji te večeri nisu bili na službenoj dužnosti. Njih dvojicu je napala grupa muškaraca u ugostiteljskom objektu, zadavši im udarce rukama, zatim razbijenim flašama po telu. Od zadobijenih povreda mladići i danas imaju ožiljke, koji ih podsećaju na ovaj nemio događaj.

S. Kostić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.