17.12.2018.
Aktuelno, Poljoprivreda

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA RUMA

Oformljena botanička bašta

Učenici Poljoprivredne škole „Stevan Petrović Brile“ i članovi Rotari kluba Ruma, zasadili su sadnice kojim je započelo formiranje botaničke bašte u ovoj školi.

Bojana Gravonja, nastavnica stručnih predmeta, ističe da će ova botanička bašta biti u funkciji nastave, kako bi učenici mogli da se konkretno upoznaju sa različitim vrstama biljaka.

– Dobili smo sadnice drveća, ukrasnog žbunja, biće i lekovitog bilja, za koje sada nije vreme za sadnju. Naši učenici, smera poljoprivredni tehničar, izučavaju sve tehnologije biljne proizvodnje, pa i cvećarskih kultura, tako da će imati prilike da se sa njima i upoznaju u okviru botaničke bašte – kaže Bojana Gravonja.

Ovo je nastavak saradnje Poljoprivredne škole i Rotari kluba, jer je ova škola prošle godine dobila tuje, koje su zasađene i sada su graničnik novoformirane botaničke bašte.

Marijo Kržić kaže, da se njima dopala ova ideja da se formira botanička bašta.

– Jedan od naših ciljeva je pomoć školama i deci. Počeli smo sa akcijom prikupljanja sredstava i sadnice smo nabavili taman za jesenju sadnju. Reč je, o skoro 350 sadnica 56 biljnih vrsta, a ukupna vrednost projekta je oko 200.000 dinara – rekao je Marijo Kržić, predsednik Rotari kluba Ruma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.