14.09.2018.
Ekonomija

Investicija u severoistočnoj radnoj zoni

Otvaranje novih radnih mesta

Грађевинска фирма Микон д.о.о из Новог Сада купила је шест хектара земљишта у североисточној радној зони (локација 15), што је озваничено потписивањем уговора о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини у понедељак, 10. септембра у згради Општине Инђија.
– Компанија Микон бави се производњом великих индустријских (смештајних) контејнера. Те контејнере најчешће можете видети на граничним прелазима или градилиштима, јер су мобилни и могу се лако премештати – рекао је председник Општине Инђија Владимир Гак изразивши задовољство што је за веома кратко време стигла осма по реду инвестиција у тај сремски град.
– Изградња објекта почеће ускоро и према најавама инвеститора, запослиће 150 људи, а то је најзначајнија ствар за нашу општину. Ово је осма инвестиција реализована у последњих годину и по дана, чиме не могу да се похвале ни много веће општине од наше. Продајом земљишта нашем инвеститору у локални буџет „слиће“ се 30 милиона динара – каже Гак и додаје да ће у првој фази реализације инвестиције биће изграђено 3.000 до 5.000 квадрата производног простора, а већ у следећој производни погон ће имати до 12.000 квадрата.
– Бенефити су велики, јер поред чињенице да се стално отварају нова радна места, имаћемо приход у буџету и кроз разне врсте пореза које ће овај, али и остали будући инвеститори плаћати. На тај начин ћемо у потпуности опоравити инђијски буџет који је годинама био презадужен.
Мирко Караћ, власник фирме Микон, истакао је да та компанија на тржишту Србије послује 25 година у области индустријске прераде метала. У новој фабрици сви производи биће намењени извозу.
– Када смо тражили локацију за нови пројекат, односно производњу индустријских и смештајних контејнера (за становање), најбоље услове смо добили управо овде, у Инђији. Локална самоуправа на челу са председником Гаком је имала јасну концепцију за нас домаће привреднике, и понудила нам комплетно уређену радну зону – истакао је Караћ и нагласио да је договор брзо постигнут.
– Ми смо више него задовољни, у Инђији смо пронашли све оно што нам треба за пословање, а надамо се да ће нам општина помоћи и у проналаску радне снаге поручио је директор и изразио наду да ће њихова компанија бити коректан привредни субјект у Инђији.
Поред ове инвестиције, представници Општине Инђија недавно су најавили и девету по реду, а реч је о компанији која се бави производњом лед расвете.
М.Ђ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.