13.08.2018.
Ekonomija

Podsticaj maloj privredi

Preduzetnicima bespovratna sredstva

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak uručio je, u petak 3. avgusta devet ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za pomoć preduzetnicima i mikro pravnim licima u ukupnom iznosu od 1,9 miliona dinara. Ta sredstva raspodeljena su nakon sprovedenog konkursa, a prema rečima prvog čoveka opštine Inđija, ukupno je predviđeno 5 miliona dinara za ovu namenu. Preostala sredstva, kako je Gak rekao, biće podeljena već u septembru.
– Lokalna samouprava želi na ovaj način pokazati da brine o malim preduzetnicima i mikro-privrednim društvima. Reč je o firmama sa malim brojem zaposlenih, koje se trude da svojim poslovnim idejama unaprede poslovanje, samim tim i malu privredu u našoj opštini – rekao je Gak i dodao:
– Oni su budući kooperanti velikim kompanijama i značajan deo naše privrede. Mi smo planirali da podelimo sav iznos, ali nažalost, nije bilo dovoljno prijava i učesnika koji ispunjavaju uslove, iako redovno objavljujemo obaveštenja o svim aktuelnim konkursima. Očekujemo da ćemo narednog meseca raspisati novi konkurs i dodeliti preostala sredstva.
Kako je istakao predsednik Opštine Inđija, uslovi za apliciranje na konkurs su, da privrednici ili mikro društva moraju minimum godinu dana da posluju, da imaju manje od 40 godina starosti i da firma nije u blokadi.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.