29.03.2018.
Aktuelno

Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture u Sremskoj Mitrovici

Medijska strategija uskoro na javnoj raspravi

U sredu 28. marta u mitrovačkoj Gradskoj kući održana je promociji knjige Novinari o sebi, autora Milomira Filipovića Fiće. U knjizi je data sažeta istorija novinarstva i predstavljeno je 70 novinara sa kratkim biografijama koji stvaraju u sedam opština Sremskog okrugu, kao i onih koji stvaraju o Sremu, a žive van njega. Prisustvovao je veliki broj novinara iz mnogobrojnih redakcija, kako iz Srema, tako i iz Bijeljine, Šapac, Novog Sada, Beograda.
Gost na promociji bio je Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, zadužen za informisanje. U razgovoru sa novinarim koji je upriličen nakon predstavljanja knjige bilo je reči o položaju medija i novinara u Srbiji. Prisutno novinari i vlasnici medija su državnom sekretaru govorili uglavnom, o problemima sa kojima se sreću, a koji su prvenstveno finansijske prirode. Bilo da se radi o štampanim ili elektronskim medijima težak ekonomki položaj je zajednički za sve.
Aleksandar Gajović je istakao da je tekst nacrta medijske strategije do 2023. godine je završen i prosleđen je nadležnim državnim organima. On je pozvao novinare da u tokom javne rasprave koja će uslediti uzmu aktivnu ulogu i dostave sve svoje sugestije i predloge.
– Medijska strategija nije zakone, nego vizija. Volim da kažem da je ova strategija medijski ustav i ona je definisati medijsku scenu do 2023. godine. Pozivam novinare da se aktivno uključe u ovaj proces, rekao je Gajović.
On je istakao da je na ovogodišnji konkurs za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja stigao do sada najveći broj projekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.