08.03.2018.
Sport

Prijem za mitrovačke sportiste

Atletičari nižu uspehe

Prošle nedelje 2. marta u Sremskoj Mitrovica organizovan je prijem za uspešne atletičare iz atletskog kluba „Sirmijum“. Među njima su bili Nemanja Jorgić, Jovana Radojević, Vuk Marinković i Vanja Milanović, kao i trener atletskog kluba „Sirmijum“ Slobodan Macanović.
Ulaganje u atletiku se pokazalo kao nešto što je vremenom donelo dobre rezultate. Iz tog razloga imamo dva uspešna kluba. Drago mi je da su ovde deca koja su postigla rezultate koji pokazuju veliki trud i rad svih njih istakli su u razgovoru sa sportistima zamenik načelnika za sport, kulturu i omladinu Zoran Miščević i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.
Jedan od nagrađenih atletičara Nemanja Jorgić istakao je da je ponosan na svoj plasman i da očekuje još takvih rezultata u budućnosti.
– Na državnom prvenstvu osvojio sam prvo mesto i samim tim ostvario sam pravo da idem na prvenstvo Balkana u Sofiju. Tamo sam ušao u finale i zadovoljan sam svojim rezultatom kao i time kako sam istrčao. Bila je jaka konkurencija i na državnom i na prvenstvu Balkana pošto je učestvovala 21 država, tako da mi je bilo zadovoljstvo da se pojavim i da predstavljam svoju zemlju – rekao je juniorski reprezentativac i prvak Srbije u dvorani na 60 metara Nemanja Jorgić.
Na kraju prijema članovi lokalne samouprave su podelili poklone sportistima kao znak pažnje za ostvren uspeh.

Andrea Dimić

(Opširnije u štampanom izdanju)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.