08.02.2018.
Sport

Najuspešniji sportisti opštine Šid

Marija i Miloš najbolji

U petak 2. februara, u Narodnoj biblioteci „Simeon Piščević“ u Šidu, održana je svečanost izbora najuspešnijih sportista i sportskih ekipa u šidskoj opštini u 2017. godini. Organizatori tradicionalnog izbora najboljih sportista i sportskih klubova su Sportski savez Opštine Šid i Kopernikus RTV Šid. Kako su istakli organizatori, u protekloj godini sportisti iz šidske opštine postigli su rezultate koji prevazilaze tu sredinu, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sportskoj sceni i time su pokazali da je ova oblast društvenog života i rada ostala u žiži interesovanja. Na području šidske opštine trenutno egzistira preko 50 sportskih klubova koji okupljaju nekoliko hiljada sportista i sportskih radnika. Na svečanosti je uručeno 16 priznanja u 12 kategorija, a pored najuspešnijih sportista i sportskih ekipa, priznanja su uručena u omladinskoj i u pionirskoj kategoriji, u mesnim zajednicama šidske opštine, kao i u kategoriji radničko – sportskih i sportsko – školskih društava, a uručena je i nagrada za životno delo. Nagrade najuspešnijim sportistima uručili su predsednik Opštine Šid Predrag Vuković i direktor Kopernikus RTV Šid Nikola Vidić. Predsednik Opštine Šid čestitao je dobitnicima na postignutim uspesima.
– Moj tim i ja smo ponosni na ove sportiste. Lokalna samouprava je i ove kao i prošle godine, izdvojila 22,5 miliona dinara za sport. Smatramo da je ulaganje u sport, ulaganje u budućnost, u našu decu. Svi nagrađeni sportisti su osvetlali obraz našeg grada i mi ćemo i ove godine izdvojiti isti iznos sredstava kao i prošle godine za sve sportske klubove. Nadamo se da će svi nagrađeni sportisti i dalje nastaviti da nižu ovakve uspehe – istakao je Vuković.

Za najuspešnijeg sportistu opštine Šid proglašen je Miloš Tiosavljević iz STK „Partizan“ Šid, dok je titulu najuspešnije sportistkinje ponela Marija Tancik iz BK „Jednota“. Najuspešnija muška sportska ekipa u prošloj godini bila je RK „Radnički Šid“, dok je titulu najuspešnije ženske sportske ekipe ponela ŽOK „Maks Šid“. U mesnim zajednicama najuspešnija ekipa je bila OFK Bikić. U kategoriji omladinskih sportskih ekipa, najbolja je bila muška omladinska ekipa STK „Partizan“ Šid, a najuspešnija ženska ekipa BK „Jednota“. Za najuspešnijeg sportistu omladinca proglašeni su Lazar Milanović i Miloš Živković, a najbolja sportistkinja omladinka je Vladana Pešić. Osnovna škola „Branko Radičević“ i Gimnazija „Sava Šumanović“, poneli su titulu najuspešnijeg školsko sportskog društva, a Predragu Maleševiću uručeno je priznanje za najuspešnijeg sportskog radnika. Za najuspešniju sportsku ekipu opštine Šid za 2017. godinu, proglašena je ekipa kafe „Sinema“, dok je nagrada za organizaciju sportske priredbe uručena FK „Radnički“. Ove godine nagrada za životno delo uručena je Spasoju Rudiću iz OFS Šid.
Marija Tancik iz Šida, po treći put je najbolja sportistkinja godine.
– Kao i pretprošle sezone, i prošle sezone sam uspela da održim odličnu formu i da svojim trkama i pobedama ostvarim učešće na većim trkama. Do sada sam odnela pobedu na Ciklo kros trkama i državnom prvenstvu i nadam se da ću uspeti da održim taj ritam. Pošto ću ove godine biti bez ekipe jer oni odlaze u stariju kategoriju, biće mi potrebno još više truda, a meni je najvažnija podrška trenera – kaže Marija.
Prvi put je ove godine nagrada za najuspešnijeg sportistu uručena Milošu Tiosavljeviću.
-U našem sportu dobiti nagradu je uvek pozitivno iskustvo. Zahvaljujem se članovima komisije i Opštini Šid što mi je omogućila da dobijem ovu prestižnu nagradu. Plan za ovu godinu mi je ulazak u drugu saveznu ligu. Trenutno smo prvi na tabeli bez poraza. Prošle godine smo ušli u drugi rang vojvođanske lige, a sada idemo odmah prema drugoj saveznoj ligi i to bi bio veliki uspeh u stonom tenisu na ovim prostorima – ističe Miloš.
Spasoju Rudiću uručena je nagrada za životno delo. Poželeo je poslati poruku svim mladim ljudima.
– Svaka nagrada predstavlja krunu nekog uspeha i rada i time se pokazuje da drugi vrednuju i cene naše uspehe. Ja sam se dosta bavio sportom kad sam bio mlad. Igrao sam fudbal i kasnije sam se opredelio da ostanem da radim kao sportski radnik. Zato moja poruka glasi, da svako ko može neka se uključi u sportske aktivnosti. Mladi treba da se bave sportom, jer sport je zdrav za svakog čoveka. Takođe, treba da uče od starijih, a kasnije da se ostvare kao sportski radnici i da svoje iskustva prenose na mlađe generacije – rekao je Spasoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.