03.02.2018.
Aktuelno

Inđija

Kolektivni ugovori za bolji položaj radnika

Predsednik Opštine Inđija i direktori tri javna preduzeća sa predstavnicima sindikata potpisali su juče kolektivne ugovore. Nove kolektivne ugovore dobilo je 240 radnika u JKP „Komunalac“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Ingas“ u skladu sa najvišim standardima prava zaposlenih u okviru Zakona o radu.
Opština Inđija je pružila punu podršku sindikalnim organizacijama u kreiranju kolektivnih ugovora u sva tri javna preduzeća, ali u skladu sa razvojnim planovima ukupnog javnog sektora, sa posebnim akcentom na unapređenje uslova za njihov efikasniji rad.
– Mi smo pokazali da nam je cilj da svi naši zaposleni u javnim preduzećima imaju dobre uslove za rad i bolji status. To se naročito odnosi na JKP „Komunalac“ gde smo suštinski poboljšali funkcionisanje tog preduzeća i položaj radnika. Za godinu i po dana nije moguće promeniti 100 odsto stanje u javnim preduzećima, ali je danas situacija svakako bolja nego u prethodnih 16 godina, pre svega, zahvaljujući domaćinskom vođenju lokalne samouprave – istakao je predsednik inđijske opštine Vladimir Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.