25.01.2018.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Krov nad glavom za tri godine

У Градској кући у Сремској Митровици danas su потписани уговори о куповини сеоских кућа за избеглице. Породице Марковић, Косановић и Краговић су захваљујући помоћи Комесаријата за избеглице и миграције и Града Сремска Митровица добиле по 1.200.000 динара за куповину сеоске куће и још по 200.000 динара за куповину материјала за сређивање куће.
Татјана Косановић је из Хрватске са родитељима, братом, бабом и дедом избегла 1995. године. Прво је живела на неколико адреса, као подстанар у новом Бечеју. Пре седам година се преселила у Мартинце, удата је и мајка је два детета.
– Веома смо захвални Граду Сремска Митровица и Комесаријату за избеглице на помоћи. Након 22 године коначно сам решила своје стамбено питање, деци смо обезбедили кров над главом и сада имамо неку сигурност – кратко је изјавила Татјана Косановић.
Према речима начелника Градске управе за социјалну и здравствену заштиту Војислава Мирнића породица Марковић из Хрватске се скућила у Лежимиру, Крaговићи који су дошли са Косова свој нови дом имају у Кузмину, док су Косановићи купули кућу у Мартинцима.
– Укупна вредност пројекта је 4,2 милиона динара, а учешће локалне самоуправе је 10 одсто, односно 420.000 динара. Веома смо срећи што годину почињемо решавањем стамбеног проблема избеглица и интерно расељених лица, који преко 20 година нису могли да се скуће – рекао је начелник Мирнић.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.