07.11.2017.
Aktuelno

Mačvanska Mitrovica

Đaci uskoro u novoj skoli

Prošlog četvrtka, 2. novembra, radove na izgradnji nove zgrade osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, obišao je gradonačelnik Vladimir Sanader.
– Završena je takozvana siva faza gradnje i ubačena je stolarija. Vrednost druge faze radova je 40 miliona dinara, a početkom marta se očekuje završetak radova. Sredstva za opremanje škole nameštajem obezbedilo je Ministarstvo prosvete. Planirana vrednost izgradnje škole je 150 miliona dinara, a mi ćemo je izgraditi za 110 miliona dinara, što predstavlja uštedu za budžet. Staru školu ćemo srušiti i na tom mestu izgraditi spotrsku dvoranu i kabinete za nastavu – rekao je Vladimir Sanader.
Prema rečima izvođača radova Gorana Stojkovića predstoje završni radovi na instalacijama, zidovima i podovima u učionicama i mokrim čvorovima, a radiće se i na priključenju zgrade škole na grejanje, vodovod i kanalizaciju.
Obilasku radova prisitvoavo je Slađan Papić, direktor škole „Dobrosav Radosavljević Narod“.
– Početak druge faze radova znači da se približavamo preseljenju u novu zgradu, u kojoj ćemo imati daleko bolje uslove za rad. Za 14 učionica smo dobili novac za kompletan nameštaj, a konkurisali smo za dodatna sredstva koja su nam potrebna za opremanje ostatka prostorija – rekao je Slađan Papić.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.