07.11.2017.
Aktuelno

Pećinci

Uz Strahinju SNS i ribolovci

U subotu 4. novembra je na jezeru „Sremska oaza“ u Subotištu održano takmičenje u pecanju šarana na plovak. Organizatori takmičenja su bili Srpska napredna stranka Pećinci i Udruženje ribolovaca „Donji Tovarnik“, a sav prihod ostvaren na takmičenju uručen je porodici sedmogodišnjeg Strahinje Maksimovića iz Pećinaca koji boluje od tumora na mozgu. Od kotizacije i priloga prikupljeno je ukupno 69.000 dinara.
Prikupljena sredstva je Strahinjinoj majci Tatjani Maksimović uručio poverenik Opštinskog odbora SNS Pećinci Milorad Pantić, koji je najavio još ovakvih humanitarnih akcija.
-Želja nam je da Strahinjinoj porodici olakšamo finansiranje lečenja, a da istovremeno Strahinji poručimo da nije sam u svojoj hrabroj borbi protiv bolesti. Zahvaljujem se svima koji su danas pokazali humanost i svojim učešćem pomogli u prikupljanju sredstava, i obećavam da ćemo narednom periodu organizovati još ovakvih akcija – rekao je prvi čovek pećinačkih naprednjaka.
Uprkos lošim uslovima ribolovci su dali sve od sebe i na sportskom planu, a najkrupnijeg šarana, teškog 6,7 kilograma, izvukla je ekipa iz Sremskih Mihaljevaca, dok je nagrada za najmanju upecanu ribu pripala ekipi iz Deča, za šarana teškog 3,4 kilograma.
Prvo mesto za najveću količinu ulovljene ribe pripalo je ekipi iz Sremskih Mihaljevaca, drugo ekipi iz Kupinova, a treće mesto je osvojila ekipa iz Sibača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.