23.10.2017.
Aktuelno

Uručene oktobarske nagrade povodom Dana oslobođenja Inđije

Borba za bolju budućnost

Dan oslobođenja opštine Inđija od okupatorskih snaga, 22. oktobar obeležen je nizom različitih aktivnosti i manifestacija. Svečanoj sednici u Kulturnom centru Inđija prethodio je svečani prijem predstavnika OO SUBNOR Inđija u zgradi Opštine kao i potomaka boraca iz narodno oslobodilačkih borbi. Njih su pozdravili predstavnici lokalne samouprave. Nakon prijema, položeni su venci na spomenik Podunavsko –partizanskom odredu u samom centru Inđije. Nekoliko sati kasnije, održana je svečana sednica Skupštine opštine Inđija u Kulturnom centru, kojoj je, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao veliki broj gostiju iz drugih sremskih opština kao i privrednika, narodnih poslanika, odbornika u SO Inđija, predstavnika javnih preduzeća i ustanova. Svečanu sednicu otvorio je predsednik SO Inđija Milan Predojević, posle čega se prisutnima obratio i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.
– Veliko je zadovoljstvo što danas imamo priliku da vodimo borbu na neki drugi način, kao što su to naši preci pre 73 godine radili. Mi danas vodimo bitku protiv nezaposlenosti, korupcije i kriminala. Borimo se da naša opština svaki dan bude lepša i bolja. Stalna borba je nešto što nas karakteriše kao narod. Nadamo se da borbe, kakve su vodili naši preci ni mi, ni naša deca, potomci više nećemo voditi i da ćemo i ove druge borbe imati sve manje – rekao je predsednik Opštine Inđija i dodao da je njegova želja, da Inđija bude najveće gradilište do 2020. godine.
– Sa ovim što smo do sada uradili, mislim da smo i više nego na dobrom putu. Kada pogledate sam grad, sela, industrijske zone, ja mislim da je ta naša želja opravdana i svaki dan smo sve bliži njenom potpunom ostvarenju.
U sklopu svečane sednice dodeljene su Oktobarske nagrade za 2017. godinu, najviše priznanje koje dodeljuje Opština Inđija preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama, kao i građaninu ili grupi građana za zajedničko delo i ostvarenje, a koji rade ili su radili na teritoriji opštine Inđija. Oktobarske nagrade ove godine uručene su kompanijama „Tehnoeksport“, „Univerzum“ i Zemljoradničkoj zadruzi „Voćar Slankamen“ iz Novog Slankamena. Po četvrti put, Oktobarsku nagradu dobila je i kompanija „IGB Automotive“, za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća i ostvarenja u oblasti privrede, kao i Nemanji Ćeraniću, režiseru iz Inđije za doprinos razvoju i unapređenju kulturno – umetničkog stvaralaštva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.