23.10.2017.
Aktuelno

Zaštitnik građana u Šidu

Najviše pritužbi na migrante

Povodom Dana ombudsmana, Šid je danas posetio zaštitnik građana Zoran Pašalić sa saradnicima, koji je primao pritužbe građana i upoznao se sa problemima Šiđana.
Prilikom radne posete održan je i radni sastanak predsednika Opštine Predraga Vukovića sa zaštitnikom građana i njegovim saradnicima, na kojem je istaknut značaj otvorenih razgovora sa građanima.
– U ovoj godini moji saradnici i ja smo primili preko 200 građana. Sve primedbe su se odnosili pre svega na probleme sa migrantima, a ostale teme razgovora su se odnosile na socijalnu zaštitu i finansijsku pomoć. Mi smo servis građana, tu smo da pomognemo i tako se ponašamo. Veoma je važno što zaštitnik građana obilazi lokalne samouprave. Slušamo naloge ombudsmana, jer samo tako možemo biti pristojno društvo. Nastojaćemo da učinimo sve kako bi našim građanima bilo bolje – istakao je Vuković.
Kako je izjavio zaštitnik građana, problemi građana šidske opštine, identični su sa problemima koje muče i ostale građane Srbije, s tim što Šid ima određene specifičnosti.
– Specifične situacije koje se vezuju za Šid su broj migranata, inkluzija dece u školama u Šidu. O tome sam čuo dosta i mi ćemo preduzeti sve ono što nam se u okviru zakona nudi, uključujući i posredovanje i medijaciju sa ciljem da probleme za koje smo čuli, do detalja sagledamo i pokušamo da ih rešimo. Gotovo sam ubeđen da ćemo iznaći neka rešenja. Ja sam zaštitnik građana cele Srbije, ali obzirom na specifičnost problema vezanih za Šid, uskoro ću ponovo doći sa svojim saradnicima i opet ćemo se sastati ovde. Zahvalio bih se i predsedniku Opštine i njegovim saradnicima na izuzetnom prijemu, otvorenosti i prijateljskom razgovoru. Takvi otvoreni razgovori nam omogućavaju da se većina problema i reši – rekao je Zoran Pašalić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.