05.09.2017.
Aktuelno

Aktivnosti Policijske uprave Sremska Mitrovica

Za veću bezbednost učenika u saobraćaju

И ове школске године, припадници Полицијске управе у Сремској Митровици реализоваће низ превентивних активности које имају за циљ повећану безбедност деце. Једна од мера је и појачана контрола саобраћаја, која ће се, по речима Срђана Јефтића, командира Саобраћајне полицијске испоставе за Град Сремска Митровица, обављати у току септембра а према потреби и даље.
У циљу појачане безбедности ученика у саобраћају, појачане контроле саобраћаја обављаће се на путевима, улицама и раскрсницама које гравитирају према школама и којима се најчешће крећу ученици при доласку у школу и по повратку кући.
– Појачане контроле саобраћаја биће посебно усмерене на санкционисање прекршаја вожње недозвољеном брзином и непропуштање пешака, посебно ђака, на обележеним пешачким прелазима. Акцијом су обухваћене све основне школе не само на подручју Сремске Митровице, већ и на подручјима Руме, Шида, Старе Пазове, Инђије, Ирига и Пећинаца. Посебно апелујемо на да се у саобраћају понашају одговорно, да смање брзину на путевима и ђацима омогуће безбедно прелажење улице и несметан пут до школе и куће – izjavio je danas u Laćarku komandir Srđan Jeftić.
Највећа пажња, као и до сада, биће посвећена ученицима који први пут полазе у школу и којима ће бити пружана адекватна помоћ на прилазима школама. Такође, у склопу предвиђених активности у наредном периоду, ђацима – првацима биће одржана серија предавања о безбедном учешћу у саобраћају.
Наташа Зец, директорka Osnovne школе „Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку је истакла да школа која броји 750 ученика заузима специфичан положај у насељу где је саобраћај веома фреквентан и да је помоћ саобраћајне полиције у циљу што веће безбедности деце на путу до школе и куће немерљива.
– Традиционално добра сарадња са Полицијском управом у Сремској Митровици огледа се низу успешно реализованих превентивних акција и пројеката, не само у области безбедности саобраћаја, него и осталих безбедносних тема. Од половине месеца, са нашим партнерима из Полицијске управе у Сремској Митровици, реализоваћемо низ радионица у оквиру пројекта „Основи безбедности деце“, о превенцији свих облика насиља, злоупотреби алкохола и дрога, безбедном коришћењу интернета, заштити од пожара – rekla je Nataša Zec.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.