31.08.2017.
Aktuelno

PSC „Pinki“ Sremska Mitrovica

Sportski rođendani nova ponuda hale

Iz budžeta Grada Sremska Mitrovica ove godine je predviđeno 41,5 miliona dinara za funkcionisanje Ustanove Poslovno sportski centar „Pinki“. Od te sume, osam miliona dinara izdvojeno je za investiciona ulaganja, a ostatak sredstva biće utrošen na plate 11 stalno i pet zaposlenih na određeno vreme, kao i na tekuće održavanje hale.
Kako je PSC „Pinki“ od 1. januara 2007. godine indirektni korisnik budžeta Grada, deo sredstava dobija iz gradskog budžeta, a ostalo iz sopstvenih izvora koja ostvaruje: izdavanjem slobodnog poslovnog prostora, termina u sportskim prostorijama, reklamnog prostora, kao i organizovanjem sportskih i kulturno zabavnih manifestacija. Od marta 2014. godine u sklopu hale radi kafić, a od septembra iste godine Košarkaški klub „Mega Bemaks“ igra utakmice u mitrovačkoj hali, te ova ustanova prihoduje sredstva od prodaje ulaznica. Od jula ove godine PSC „Pinki“ organizuje i sportske proslave rođendana.
Kako navodi direktor PSC „Pinki“ Vasilj Ševo, iako u gradu postoje igraonice za proslavu rođendana, rukovodstvo hale „Pinki“ je došlo na ideju da organizuje proslave rođendana ali na drugačiji način.
– Mi tokom leta imamo dva meseca lufta, jer nam se krajem juna završavaju sve manifestacije. Zato smo osmislili da jedna od ponuda PSC „Pinki“ budu i sportski rođendani. Do sada je organizovano desetak proslava, sa decom rade animatori, profesori fizičkog vaspitanja koji su zaposleni u hali. Sportski rođendani su nešto novo u našem gradu. Dete dobija priliku da na kreativan način i uz aktivno druženje, igru i takmičenje obeleži svoj veliki dan. Na njima do izražaja dolazi dečja kreativnost i upornost. Konstruktivno osmišljene aktivnosti koje su prilagođene uzrastu slavljenika i njegovih drugara su prilika da svako dete isproba i nauči neke nove veštine. Ovakva vrsta rođendana stvara kod dece osećaj zajedništvo, jača sportski i takmičarski duh i pruža mogućnost da se deca opuste i zabave kroz sportske igre. Na rođendan se dolazi u sportskoj opremi, deca se mogu zabaviti na multifunkcionalnom terenu pored hale, koji je bezbedan za igru, a ukoliko je loše vreme u našoj fitnes sali ili u velikoj sali. Ono što je najvažnije, roditelji ne moraju da brinu za svoju decu, jer su ona pod stručnim nadzorom, a roditelji dok traje rođendan vreme mogu da prekrate u našem kafiću – kaže Ševo.
Od septembra kreću sportski događaji, pa će biti teže uklopiti termine, međutim rukovodstvo „Pinkija“ napominje da će se potruditi da svima izađu u susret. Mogućnosti koje nudi PSC „Pinki“ za sport, rekreaciju i razonodu su velike.
– Klubovima sa teritorije Grada ne plaćaju se termini, a imamo mogućnost zakupa fitnes sale za aerobik, pilates, časove salse, teretane, kuglane – kaže na kraju Ševo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.