21.08.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Ministar Nenad Popović u Šidu

Podrška tehnološkim inovacijama

Opštinu Šid su danas posetili ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor Fonda za inovacionu delatnost Ivan Rakonjac sa saradnicima. Tom prilikom sastali su se sa predstavnicima lokalne samouprave i u sali Skupštine opštine, privrednicima predstavili programe podrške tehnološkim inovacijama, program ranog razvoja i sufinansiranja inovacija, kroz koje Fond dodeljuje sredstva u visini do 80.000, odnosno do 300.000 evra za razvoj inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga sa tržišnom primenom i velikim potencijalom za komercijalizaciju.
Kako je tom prilikom izjavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, način na koji se sprovodi državni konkurs za podršku inovacijama, jedan je od najboljih primera primene digitalizacije i seče birokratije koja opterećuje privredu. Proces prijavljivanja na konkurs je skoro u potpunosti digitalizovan, bez nepotrebne administracije, dok se evaluacija projekata obavlja putem internet portala Fonda za inovacionu delatnost, a ceo proces je potpuno transparentan.
O konkursku za razvoj inovacija u Srbiji i njegovom značaju za rast lokalne ekonomije govorio je i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost, a predsednik Opštine Šid istakao je značaj ovih konkursa za šidske privrednike.
– Za nas je predstavljanje novih konkursa od velikog značaja posebno što se to dešava u momentu kada se u Šidu otvara industrijska zona. Ovih dana počinju radovi na pristupnoj saobraćajnici za industrijsku zonu. Mi želimo da naši ljudi ostanu u Šidu i zato smatram da je ova poseta od izuzetno velikog značaja i da će ovi konkursi puno značiti našim privrednicima i malim preduzećima koja rade u šidskoj opštini – istakao je Predrag Vuković.
Priručnik u kome su detaljno opisani uslovi programa i set neophodne dokumentacije dostupni su na: www.inovacionifond.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.