08.08.2017.
Aktuelno

Pećinačko kulturno leto

Ulica dobrih vibracija

Ovogodišnji program Pećinačkog kulturnog leta završava se upravo tamo gde je i počeo – u Pećincima. Kao krunu završetka organizator, pećinački Kulturni centar, pripremio je dvodnevnu manifestaciju 18. i 19. avgusta na šetalištu pod nazivom „Ulica dobrih vibracija“. Bogat program osmišljen je tako da svako može pronaći neki sadržaj koji će ga interesovati – od najmlađih do najstarijih posetilaca.
U petak 18. avgusta, najmlađi posetioci manifestacije „Ulica dobrih vibracija“ biće u prilici da se na šetalištu priključe dečjoj radionici „Akvarel dobrih vibracija“ koju vodi Dragana Knežević, kao i da odgledaju nagrađivanu dečju predstavu „Kraljevski festival“ koju izvode mladi glumci članovi dramske sekcije Kulturnog centra ili uživaju u ritmičkoj igri „Prijateljstvo“ koju izvode polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci. Malo starija publika biće u prilici da učestvuje u radionici pustovanja vune koju vodi Jasmina Popović, a osmišljena je u cilju očuvanja narodne tradicije, kao i da uživa u predivnim glasovima mladih muzičkih talenata sa teritorije naše opštine: Bojane Radivojević, Teodore Radosavljević, Irine Arsenijević i Dunje Radosavljević.
Večernji sati rezervisani su za stariju publiku, koja će biti u prilici da odgleda kabare „Čuješ seko“ u izvođenju Pozorišta mladih amatera Pećinci, a za sam kraj večeri organizator se potrudio da pećinačku publiku zabavi „Garavi sokak“.
Šetalište u Pećincima u petak će biti, pored centralnih sadržaja, ispunjeno i štandovima medara i vinara sa teritorije naše opštine, koji će se predstaviti svojim slatkim i ukusnim proizvodima.
Subota 19. avgust rezervisana je za sve ljubitelje narodne tradicije – od izložbe tradicionalnih sremačkih poslastica udruženja žena pod nazivom „Kolači naših baka“, preko defilea ulicama Pećinaca folklornih društava iz cele Srbije ali i iz inostranstva do koncerta narodnih pesama i igara u večernjim satima. Na samom kraju ove dvodnevne manifestacije publiku će zabavljati bend „Koloseum“. Takođe, udruženja lovaca sa teritorije pećinačke opštine potrudiće se da za sve posetioce manifestacije pripreme neizbežni sremački paprikaš.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.