08.08.2017.
Aktuelno

JP „Inđija put“

Radno leto

Javno preduzeće „Inđija put“ intenzivno radi na redovnom održavanju saobraćajnica na teritoriji opštine Inđija. U prethodne dve nedelje asfaltiran je put dužine od oko 900 metara u Ulici Petra Kočića u Ljukovu. Takođe, asfaltiran je i deo Zanatlijske ulice u Inđiji u dužini od 300 metara. U potpunosti su sanirane i udarne rupe od takozvane „Bugarove krivine“ do naseljenog mesta Jarkovci.
Kako je istakao Zoran Milićević, direktor JP „Inđija put“, na ime redovnog održavanja puteva do sada je iz budžeta tog preduzeća utrošeno ukupno šest miliona dinara.
– Nastavljamo dalje sa radovima, i u narednim danima biće zakrpljene sve udarne rupe počev od Slankamenačkih Vinograda do Inđije. Svi radovi se izvode u okviru našeg plana redovnog održavanja saobraćajnica na teritoriji opštine Inđija za šta smo, u ovoj godini, opredelili ukupno 25 miliona dinara – kaže Milićević i dodaje da će do kraja avgusta, pored već utrošenih šest miliona, biti još toliko izdvojeno za održavanje saobraćajnica.
– Bitno je da na taj način periodičnog održavanja izdvajamo sve više sredstava. Mislim da ćemo do kraja godine, rebalansom uspeti da izdvojimo još za ovaj način održavanja puteva, na zadovoljstvo svih stanovnika opštine Inđija.
Sa asfaltiranjem ulica podignut je i nivo bezbednosti na inđijskim saobraćajnicama te je Ministarstvo unutrašnjih poslova, toj sremskoj opštini odobrilo polaganje vozačkih ispita. Kako kaže direktor JP „Inđija put“, oni su dobili rešenje na period od pet godina, a mnogim lokalnim samoupravama je data dozvola na dva meseca ili im je sugerisano da podignu bezbednost na viši nivo.
– Opština Inđija je dobila sve pohvale za nivo bezbednosti i stanje u saobraćaju, kao i za održavanje postojeće horizontalne i vertikalne signalizacije. Po rečima Komisije resornog ministarstva,stanje kod nas je i više nego bolje nego u ostalim sremskim opštinama – navodi Milićević.
Dugoročnom i srednjoročnom strategijom JP „Inđija put“ predviđeno je asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica na teritoriji pomenute sremske opštine za šta su neophodna velika sredstva, osvrnuo se Milićević i dodao:
– Projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica ide svojim tokom i vrlo brzo će biti završen. Posle toga sledi procedura koja, između ostalog, podrazumeva i obezbeđivanje neophodnih sredstava za njegovu realizaciju. Težnja lokalne samouprave je da se taj posao realizuje kroz javno – privatno partnerstvo – kaže direktor „Inđija puta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.