31.07.2017.
Aktuelno

Prihvatni centar u Adaševcima

Poboljšani uslovi za boravak migranata

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić posetio je danas Prihvatni centar u Adaševcima, koji je adaptiran u okviru Projekta „Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji“, finansiranog od strane Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB).
Državni sekretar Nerić je tom prilikom naglasio značaj podrške koju Banka za razvoj Saveta Evrope pruža Republici Srbiji od 2015. godine, kroz direktnu bespovratnu finansisjku pomoć od preko tri milona za rešavanje problema i izazova migrantske krize.
On je istakao da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja usmerilo donatorsku pomoć na aktivnosti koje su za cilj imale da poboljšaju uslove za prihvat migranata i njihovo zbrinjavanje, ali i na unapređenje kapaciteta institucija za rad sa migrantima.
– Republika Srbija će i u narednom periodu nastojati da obezbedi finansijski okvir u skladu sa potrebama korisnika i kroz saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, kako bi pokazala da će i u budućnosti prioriteti i ciljevi biti usmereni na obezbeđivanje humanijih uslova za život ranjivih kategorija – rekao je Nerić.
Projekat je podržan u ukupnom iznosu od 755.000 evra, a na adaptaciju dela Prihvatnog centra je izdvojeno 111.060 evra.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.