12.07.2017.
Sport

Susret regiona u Beogradu

Uspeh mitrovačkih atletičara

U subotu, 8. jula u Beogradu, na stadionu Vojne akademije održana su dva takmičenja. Prvo su nastupili seniori i seniorke na otvorenom Prvenstvu Beograda, gde su se medaljama okitili atletičari „Sirmijuma“ Nataša Živanović u trci na 800 metara i Nikola Prvulović u bacanju koplja. Nakon toga, na scenu su stupili mlađi juniori i juniorke na prvom Susretu regiona (Vojvodina, Beograd, centralna Srbija) novoformiranom takmičenju gde nastupaju najbolji pojedinci u svakoj disciplini. Sara Kiš iz AK „Sirmijum“ je pobedila u trci na 100 metara kod juniorki, dok je kod juniora u istoj disciplini ubedljivo trijumfovao Nemanja Jorgić („Sirmijum“). Ognjen Despić novim ličnim rekordom od 55,86 metara pobedio je u bacanju koplja, dok je Ivana Tadić zauzela 5.mesto u trci na 800 metara. Oboje su takmičari „Sirmijuma“.
Nemanja za juniore i Sara za juniorke su kao kapiteni najbolji pojedinci ispred regije Vojvodina podigli pobedničke pehare namenjene ekipnom pobedniku celog takmičenja.
Na Susretu regiona AK „Srem“ je imao šest predstavnika. Mirko Mauna bio je drugi u trci na 3.000 metara, kao i Sara Bertok u trci na 1.500 metara. U bacanju koplja, drugo mesto je zauzela Mirjana Dasović. Četvrte pozicije su zauzeli Sara Stanimirović (bacanje koplja), Željka Poznanović (skok u vis) i Tamara Jovanović (bacanje kugle).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.