31.05.2017.
Ekonomija

Regionalna deponija „Srem - Mačva“

Nove mašine za kvalitetniji rad

U sedištu Regionalne deponije „Srem – Mačva“ u Sremskoj Mitrovici prošlog petka, 26. maja predstavljena je nova mehanizacija, koja je upotpunila kapacitete ovog preduzeća. U pitanju su kamion i utovarivač, vrednosti 29,4 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.
– Pre oko mesec dana nabavljeni su kamion za odvoz i dovoz smeća i utovarivač za razgrtanje, tako da pored hale za separaciju otpada ove dve mašine će doprineti boljoj organizaciji rada same deponije. Nadam se da ćemo do kraja ove godine uspeti da sve ono što je planirano u početnom projektu Regionalne deponije završimo kako bi deponija dobila i upotrebnu dozvolu. Sredstva u iznosu od 29,4 miliona dinara obezbeđena su iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u sklopu projekta Regionalne deponije – rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader i dodao da će ono što bude nedostajalo za opremanje deponije obezbediti Grad Sremska Mitrovica.
Direktor Regionalne deponije „Srem – Mačva“ Nebojša Popović istakao je da će dve nove mašine doprineti još kvalitetnijem radu.
– Deponija radi tri godine i stepen pouzdanosti prikupljanja otpada je doveden na optimalan nivo. Komunalna preduzeća su proširila obuhvat skupljanja smeća, pa se sada komunalni otpad organizovano sakuplja u svim selima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i Grada Šapca. Osnovni cilj je da se na taj način počnu smanjivati divlje deponije – rekao je direktor Popović.
Ono što je neophodno ovoj deponiji, kako se moglo čuti jeste buldožer, a trenutno se na ovom mestu gradi i hala za separaciju otpada, kapaciteta 15 tona na sat, a sa radom bi trebala da počne na jesen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.