30.04.2017.
Sport

Radovi na gradskom stadionu u Inđiji

Čekajući teren sa veštačkom travom

Za dobre sportske rezultate neophodno je posedovati i dobru sportsku infrastrukturu. FK „Inđija“, jedan je od sportskih kolektiva koji može da se pohvali odličnim uslovima za sprovođenje trenažnog i pripremnog procesa, kao i za odigravanje utakmica. Gradski stadion u Inđiji je među objektima sa najdužom tradicijom u Sremu i Vojvodini. Zahvaljujući neprestanim ulaganjima može se svrstati i među najbolje opremljene, ujedno je i mesto na kojem je prethodnih godina odigran niz superligaških i međunarodnih utakmica.
Kako ističe direktor FK „Inđija“ Dragan Pilipović u toku su tekući radovi na održavanju Gradskog stadiona koji se odnose na farbanje tribina, krečenje zidova ograde pored terena, održavanje kako glavnog, tako i pomoćnog terena.
– Pravilnik o takmičenju Prve lige Srbije nalaže da na svakom stadionu mora biti postavljeno pet osnovnih zastava. Mi imamo ukupno 18 jarbola, i na njih, postavićemo i zastave naših sponzora. Tako da ćemo, na ovaj način, ispoštovati Pravilnik, a ujedno i ulepšati stadion – kaže Pilipović.
On je istakao da je u planu postavljanje reflektora na Gradskom stadionu.
– U naredne četiri godine planiramo da postavimo reflektore. Već smo odredili pozicije na kojima će se nalaziti stope i stubovi za reflektore – kaže direktor FK „Inđija“.
Fudbalski klub u saradnji sa Savezom sportova opštine Inđija i lokalnom samoupravom dostavio je FSS i FSV neophodnu dokumentaciju kako bi konkurisali za jedan od 12 terena sa veštačkom travom.
– Od ukupno 12 terena sa veštačkom travom, tri su predviđena za sportske klubove u Vojvodini. Nadamo se da ćemo uspeti na ovaj način da dođemo do terena sa veštačkom travom, koji bi postavili u SC „Leje“ i time upotpunili tu rekreativno – sportsku zonu u našem gradu – kaže Pilipović i dodaje:
– Ukoliko dobijemo teren sa veštačkom travom, u SC „Leje“ preselićemo sve mlađe selekcije FK „Inđija“, kao i sve selekcije FK „Železničar“, dok bi glavni i pomoćni teren koristila isključivo seniorska selekcija FK „Inđija“ koja se, kao što je poznato, takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.