30.04.2017.
Poljoprivreda

Sastanci sa poljoprivrednicima iz inđijske opštine

Podrška ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede prethodno je dalo saglasnost za mere koje je usvojilo Opštinsko veće opštine Inđija na sednici održanoj 18. aprila, a koje se tiču podrške ruralnom razvoju opštine Inđija za 2017. godinu.
Kako bi se svim zainteresovanim poljoprivrednicima približili uslovi za dobijanje raznih vrsta subvencija u narednom periodu biće održani sastanci po mesnim zajednicama inđijske opštine.
Ivana Pejović Ševrt, v.d direktora Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija (ARRI) ističe da je Opština Inđija ove godine opredelila 24 miliona dinara iz budžeta za razvoj i podršku ruralnom razvoju.
– Doneli smo nekoliko mera kako bismo pomogli našim poljoprivrednicima, a to su finansiranje veštačkog osemenjavanja, sufinansiranje kamate za kredite poljoprivrednika, nabavka priključne mehanizacije i osiguranje useva – kaže Pejović Ševrt i dodaje da će sve pomenute mere poljoprivrednicima biti predočene na najavljenim sastancima koji će biti održani u svim selima inđijske opštine.
– Poljoprivrednici će na sastancima od zaposlenih u našoj Agenciji dobiti sve neophodne informacije, a ujedno ćemo moći da rešimo eventualne nedoumice koje imaju – kaže v.d direktora ARRI i dodaje da će putem SMS poruka biti pravovremeno informisani o mestu i vremenu održavanja pomenutih sastanaka.
Takođe, zainteresovani poljoprivrednici sve potrebne informacije o detaljima konkursa za subvencije mogu dobiti i u Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.