Aktuelno

Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Proglašeni najbolji

Prvi Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici trajao je od 16. do 19. marta, a završen je sinoć proglašenjem laureata i koncertom pobednika.
Laureat u konkurenciji mladji uzrast osnovne škole je Ana Jovanović из MŠ „Slavenski“ Novi Sad у klasи Katarinе Vuksanović. У конкуренцији старији узраст оsnovnе školе је Arda Mustafaoglu из DMBUC „Ilija Nikolovski – Luj“ Skoplje у klasи Samirе Mustafaoglu. Laureat srednjih škola je Nikola Todorović из MŠ „Živorad Grbić“, Valjevo, лaureat obligatnog klavira je Mirko Desnica са Muzičkе аkademijе Novi Sad у klasи Jelenе Bajić Bojanić. Laureat у конкуренцији muzičkих аkademija je Ivana Damjanov са Muzičkе akademijе Novi Sad у кlasи Milanа Miladinovićа.

pobednici

Organizator Sirmium Music Festa je Udruženje „Sirmium Gradus ad Parnassum“, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
Na takmičenju je učestvovalo 125 kandidata iz седам zemalja i to iz Rusije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Srbije. Sve njih ocenjivao je međunarodni žiri koji je sastavljen od eminentnih pedagoga i pijanista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.