20.03.2017.
Aktuelno

Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Proglašeni najbolji

Prvi Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici trajao je od 16. do 19. marta, a završen je sinoć proglašenjem laureata i koncertom pobednika.
Laureat u konkurenciji mladji uzrast osnovne škole je Ana Jovanović iz MŠ „Slavenski“ Novi Sad u klasi Katarine Vuksanović. U konkurenciji stariji uzrast osnovne škole je Arda Mustafaoglu iz DMBUC „Ilija Nikolovski – Luj“ Skoplje u klasi Samire Mustafaoglu. Laureat srednjih škola je Nikola Todorović iz MŠ „Živorad Grbić“, Valjevo, laureat obligatnog klavira je Mirko Desnica sa Muzičke akademije Novi Sad u klasi Jelene Bajić Bojanić. Laureat u konkurenciji muzičkih akademija je Ivana Damjanov sa Muzičke akademije Novi Sad u klasi Milana Miladinovića.

pobednici

Organizator Sirmium Music Festa je Udruženje „Sirmium Gradus ad Parnassum“, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
Na takmičenju je učestvovalo 125 kandidata iz sedam zemalja i to iz Rusije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Srbije. Sve njih ocenjivao je međunarodni žiri koji je sastavljen od eminentnih pedagoga i pijanista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.