21.03.2017.
Aktuelno, Izbori 2017

Saša Janković u Sremu

Za sve gradjane treba da važe jednaka pravila

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković, kojeg je predložila Grupa građana „Za Srbiju bez straha“, je 20. marta prilikom obilaska Srema, posetio Staru Pazovu, Šid, Rumu, Sremsku Mitrovicu i Inđiju. U razgovoru sa građanima Srema rekao je da je april prilika da građani iskoriste svoje pravo na izbor i izaberu državu umesto privatne družine, da izaberu društvo u kojem će za sve građane važiti jednaka pravila.
– Zašto ja verujem da moja kandidatura donosi dobro svima nama? Zato što ovo nije stranačka kandidatura. Jedna od stvari koju moramo da prekinemo je da država prestane da bude filijala bilo koje stranke. Da se ljudi zapošljavaju zato što su iz te stranke, a drugi bivaju otpušteni zato što nisu iz te stranke, da sudije sude a tužioci tuže po stranačkom diktatu. Ovo mora da bude zemlja u kojoj pre svega vlast poštuje zakon, država u kojoj se gradi na osnovu dozvola, u kojoj niko građane ne sme da lišava slobode, u kojoj ne smeju nikakva vozila bez tablica da zavode red i nered i u kojoj mora da se zna ko šta odgovara i ko šta radi. Građanima Srbije potrebna je država, a ne samovolja i diktatura – izjavio je Janković.
Podršku Jankoviću prilikom obilaska Srema dali su bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković, glumac Predrag Ejdus i akademik Dušan Teodorović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.