Izbori 2017

Vojislav Šešelj u Sremu

Mora postojati kontrola vlasti

Kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije dr Vojislav Šešelj je, u okviru svoje kampanje, 19. marta boravio u Sremu.
On je u Rumi rekao da je kampanja kratka, a i stranački resursi nisu takvi da bi držali mitinge u svim mestima gde bi želeli.
– Mi na ovim izborima želimo pobedu zato što nije dobro ni za narod, ni za državu da sva vlast bude u istim rukama. Vlast mora imati kontrolu, ako pobedi Vučić sva će kontrola biti u njegovim rukama, ako pobedim ja on će imati popriličnu kontrolu, biću predsednik koji će vraćati Narodnoj skupštini sve zakone koji nisu dobri, koji će štiti Ustav i ljudska prava – rekao je Šešelj.
On je ukazao da je njegov cilj da preusmeri orijentaciju Srbije od Evropske unije ka integraciji sa Rusijom, jer se samo tako mogu rešiti katastrofalni ekonomski problemi, socijalna beda i pitanje odbrane Srbije.
– Kampanju smo podelili u dva dela jer bi bilo suviše ambiciozno pobediti Vučića u prvom krugu, ali moram pobediti ove ostale glavne pretendente – Sašu Jankovića, Vuka Jeremića, a sad se pojavio i ovaj Preletačević, ubačen od stranih ambasada, iza njega stoje moćni krugovi – rekao je Vojislav Šešelj u Rumi.
Na naše pitanje da li očekuje da on bude u drugom krugu dr Vojislav Šešelj kaže:
– Ja sam ubeđen da ću ući u drugi krug, ali sve zavisi od narodne volje. Kako god narod odluči ja ću to prihvatiti. Ja nisam postupao nikad poput Vuka Draškovića tako što bih napadao narod, nezadovoljan izbornim rezultatima.
U okviru svoje predsedničke kampanje Šešelj je posetio i Šid i Sremsku Mitrovicu, gde je razgovarao sa građanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.