Izbori 2017

Predsednički kandidat Vuk Jeremić u Sremu

Srbija više ne može da čeka, nama su promene neophodne

Председнички кандидат Вук Јеремић прошле суботе, 11. марта боравио је у Срему. Посетио је Стару Пазову и Сремску Митровицу, где је у препуној сали Позоришта „Добрица Милутиновић“ разговарао са грађанима.
Јеремић је изјавио да је Срем посебно погођен вртоглавим успоном корупције и организованог криминала, проблемом са којим се суочава цела Србија, и позвао грађане да изађу на изборе и гласају за промене.
– Ми данас живимо у бандитској диктатури и тај страх којим оним владају, страх од губитка посла и физичког насртаја, морамо победити – поручио је Јеремић и истакао да Србије не може више да чека, да су јој промене неопходне.
Он је оценио да су све претходне власти у Србији патиле од бољке партијског запошљавања, али да она данас има размере растуће епидемије.
– Најгори међу најгорима добијају посао са препоруком најгорих међу најгорима. Незапосленост и немогућност да се до посла дође без партијске везе и књижице један је од најважнијих разлога због чега млади и радно способни напуштају земљу – закључио је Јеремић и додао:
– Био сам у Бору где је локални газда и кабадахија извесни Соса. Овде је Балван. Данас, ако сте из Сремске Митровице, не можете ништа осим ако немате добар однос са Балваном. Тако није само у Митровици, већ у целом Срему, у Војводину, у целој Србији. Није балван сам – над балваном је балван – рекао је Вук Јеремић.
Јеремић је упозорио да је ова држава почела да узима обрисе криминалне структуре.
– Имамо парадржавни криминал и, уколико им не будемо стали на пут, претворићемо се у криминалну државу – рекао је Јеремић и нагласио да „барони ове власти Андреј Вучић, Никола Петровић и Владимир Беба Поповић вуку Србију на дно“.
– Кандидовао сам се да бих их зауставио. Немам чега да се плашим. Мене немају у фиоци. Ја сам им проблем. Зато могу да кажем име Андреја Вучића, Николе Петровића и Бебе Поповића. Не могу да ме уплаше, не могу да ме зауставе – истакао је Јеремић на трибини у Сремској Митровици.

jeremic u sremu

foto crsid

Председнички кандидат, којег је предложила Група грађана „Морамо боље“ изнео је и свој став о Косову.
– Ова власт је дошла нама на грбачу јер је обећала Западу да ће признати Косово. Мој став о Косову је свима више него познат, нисам га мењао. И да сам га променио, био бих први у избору за генералног секретара УН. Ова власт је у последњих пет година разградила све институције које су постојале у покрајини, издала косовске Србе и учинила да Косово постане члан међународних организација. Ова власт даје Косово у замену за зелено светло од Запада, како би могла да спроводи тиранију над сопственим народом – рекао је Јеремић и поручио да ће се то променити на Ускрс.
Пре Сремске Митровице, Јеремић је обишао домаћинство Јана Ђурчика у Старој Пазови, где је разговарао са члановима Старопазовачког удружења пољопривредника. Посетио је и Парохијски дом словачке Евангелистичке цркве.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.