Sport

Streljaštvo

Staropazovčanka deo reprezentacije Srbije

U podnožju slovenačke planine Pohorje održano je Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje je trajalo od 6. do 9. marta. Domaćin je bio Maribor, a učestvovalo je 582 strelca iz 46 zemalja.
Juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Tatjana Banjac i Sanja Vukašinović koje su se plasirale u finale zauzele su sedmo, odnosno četvrto mesto, a Saša Iker, koordinator juniorske reprezentacije je izrazio zadovoljstvo postignutim uspehom.
– Posle svih problema koje smo imali sa opremom, kasnije i sa sudijama ovaj je rezultat odličan. Držimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, prošle godine zlato, ove srebro, to je najvažnije. Sada nam predstoji smena generacija, iduće godine imaćemo novu mladu reprezentaciju, srećom imamo mnogo mladih devojaka, između ostalih i naše dve Marije koje mogu da konkurišu za to mesto – istakao je Saša Iker, koordinator juniorske reprezentacije.
Debitant u reprezentaciji Srbije, Staropazovčanka Marija Malić doprinela je uspehu reprezentacije, ali nažalost nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji, ona je u kvalifikacijama upucala 410.9 krugova.
– Jako sam srećna i jako sam zadovoljna zbog naše ekipe, uspele smo da uzmemo srebro, malo nam je falilo za zlato, ali dobro, to je veliko iskustvo i osećam se mnogo spremnije sada za neka druga takmičenja koja mi slede – rekla je Marija Malić, članica streljačke družine „Jedinstvo“ Stara Pazova.
Sa nepunih sedamnaest godina, članica streljačke družine „Jedinstvo“ Stara Pazova Marija Malić, kojoj je ovo takmičenje bilo prvo veliko, pokazala je veliki talenat i perspektivu staropazovačkog, ali i streljaštva u celoj našoj zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.