08.09.2016.
Ekonomija

JP "Srem-Gas" Sremska Mitrovica

Po­volj­nim ce­na­ma do ve­ćeg bro­ja po­tro­ša­ča

Jav­no pred­u­ze­će „Srem-gas“ Srem­ska Mi­tro­vi­ca je svo­jim po­tro­ša­či­ma omo­gu­ći­lo naj­ni­žu ce­nu ga­sa u Sr­bi­ji. Si­tu­a­ci­ja je slič­na kao pr­vih go­di­na po­slo­va­nja ovog pred­u­ze­ća, ka­da su ce­ne ga­sa i pri­ključ­ka bi­le naj­po­volj­ni­je.
Ce­ne pri­rod­nog ga­sa i kuć­nog pri­ključ­ka po­no­vo su pri­stu­pač­ne, či­me gre­ja­nje na gas pred­sta­vlja ozbilj­nu kon­ku­ren­ci­ju dru­gim vi­do­vi­ma gre­ja­nja. Ak­tu­el­na ce­na ga­sa iz­no­si 28,45 di­na­ra po stan­dard­nom me­tru kub­nom bez PDV-a, za ka­te­go­ri­ju do­ma­ćin­stva, či­me je ovo mi­tro­vač­ko pred­u­ze­će do­spe­lo na vrh le­stvi­ce uspe­šnih jav­nih pred­u­ze­ća u ze­mlji.
JP „Srem-gas“ po­nu­di­lo je bu­du­ćim po­tro­ša­či­ma u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci i oko­li­ni i po­volj­ni­je ce­ne ga­snog pri­ključ­ka. Ce­na za kuć­ni pri­klju­čak iz­no­si 59.789 di­na­ra bez PDV-a, uz mo­guć­nost ot­pla­te na šest ili 12 me­seč­nih ra­ta, uz uče­šće od 25 od­sto. Uko­li­ko se pri­klju­čak od­jed­nom pla­ća, ce­na je ni­ža za pet od­sto. Ce­ne ga­sa i ga­snog pri­ključ­ka for­mi­ra­ne su na osno­vu me­to­do­lo­gi­je ko­ju je pro­pi­sa­la re­pu­blič­ka Agen­ci­ja za ener­ge­ti­ku.
U na­red­nom pe­ri­o­du jed­na od naj­va­žni­jih in­ve­sti­ci­ja ovog mi­tro­vač­kog pred­u­ze­ća je­ste ga­si­fi­ka­ci­ja Mar­ti­na­ca i Ku­zmi­na, gde se ta­ko­đe oče­ku­je po­ve­re­nje bu­du­ćih po­tro­ša­ča i nji­ho­va od­lu­ka da se gre­ju baš na gas.
S. V.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.