23.03.2016.
Sport

СПОРТ­СКА ХА­ЛА ДО­ЊИ ТО­ВАР­НИК – Пр­ве ко­шар­ка­шке утак­ми­це

Спорт­ска ха­ла у До­њем То­вар­ни­ку по­ста­ла је сте­ци­ште дво­ран­ских спор­то­ва у оп­шти­ни Пе­ћин­ци. Ха­ла је прет­ход­не не­де­ље опре­мље­на ко­ше­ви­ма, а на­кон ма­лог фуд­ба­ла, ру­ко­ме­та и од­бој­ке, у су­бо­ту, 19. мар­та је од­и­гра­на и пр­ва зва­нич­на ко­шар­ка­шка утак­ми­ца. У окви­ру Ми­ни­ба­скет Ме­ди­јус ли­ге пе­ћи­нач­ки КК „Срем ба­скет“ је, у кон­ку­рен­ци­ји игра­ча уз­ра­ста до 11 го­ди­на, уго­стио рум­ски КК „РУ кош“ и пр­ву утак­ми­цу на до­ма­ћем те­ре­ну кру­ни­сао ви­со­ком по­бе­дом 41:21. „Срем ба­скет“ је тре­нут­но на тре­ћем ме­сту Ми­ни­ба­скет Ме­ди­јус ли­ге.
Са­мо дан ка­сни­је, у не­де­љу, 20. мар­та и ко­шар­ка­ши „Срем ба­ске­та“ уз­ра­ста до 15 го­ди­на су пр­ви пут за­и­гра­ли у спорт­ској ха­ли. Они су у окви­ру срем­ске ли­ге „Пи­о­ни­ри U15“, где тре­нут­но за­у­зи­ма­ју пе­то ме­сто на та­бе­ли, би­ли до­ма­ћи­ни КК „ЛСК“ из Ла­ћар­ка. Ре­зул­тат је на кра­ју утак­ми­це био 72:64 у ко­рист го­сту­ју­ће еки­пе, а тре­нер пе­ћи­нач­ких ко­шар­ка­ша Жив­ко Ми­си­ра­ча ка­же да је узрок по­ра­зу не­ко­ли­ко бо­ле­сних игра­ча и де­лом при­ти­сак ко­ји су игра­чи осе­ти­ли због пр­ве утак­ми­це на до­ма­ћем те­ре­ну. Ипак, он на­гла­ша­ва да ће мо­гућ­ност да игра на до­ма­ћем те­ре­ну и да тре­ни­ра у аде­кват­ним усло­ви­ма мно­го зна­чи­ти ње­го­вом ти­му.
– И по­ред јед­ног по­ра­за де­ца су би­ла су пре­срећ­на, ро­ди­те­љи та­ко­ђе, а нај­ви­ше ја, јер до са­да и ка­да смо би­ли до­ма­ћи­ни би­ли смо у ства­ри го­сти. Сад у спорт­ској ха­ли има­мо свој дом и ако смо про­шле го­ди­не мо­гли у знат­но ло­ши­јим усло­ви­ма да бу­де­мо шам­пи­о­ни Сре­ма, си­гу­ран сам да са пред­но­шћу до­ма­ћег те­ре­на и са ова­квим усло­ви­ма за тре­нинг мо­же­мо да се пла­си­ра­мо на вој­во­ђан­ски ни­во и да бу­де­мо пр­ви у исто­ри­ји пе­ћи­нач­ке ко­шар­ке ко­ји­ма је то ус­пе­ло – ни­је скри­вао оп­ти­ми­зам Ми­си­ра­ча.

Д. Срећ­ков

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.