06.10.2016.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Вла­ди­мир Са­на­дер нови градоначелник

Не­пу­на три ме­се­ца од ка­ко је иза­бран за гра­до­на­чел­ни­ка Срем­ске Ми­тро­ви­це, Вла­ди­мир Пет­ко­вић прет­про­шлог по­не­дељ­ка, 26. сеп­тем­бра под­нео је остав­ку на ту функ­ци­ју, по­што му је Град­ски од­бор Срп­ске на­пред­не стран­ке у Срем­ској Ми­тро­ви­ци из­гла­сао не­по­ве­ре­ње. Два да­на ка­сни­је, на сед­ни­ци Скуп­шти­не Гра­да Срем­ска Ми­тро­ви­ца одр­жа­ној 28. сеп­тем­бра за но­вог гра­до­на­чел­ни­ка, гла­со­ви­ма 49 од 57 при­сут­них од­бор­ни­ка иза­бран је Вла­ди­мир Са­на­дер, ди­пло­ми­ра­ни прав­ник из Срем­ске Ми­тро­ви­це.
Обра­ћа­ју­ћи се при­сут­ни­ма, са­да већ бив­ши гра­до­на­чел­ник Вла­ди­мир Пет­ко­вић за скуп­штин­ском го­вор­ни­цом је из­ја­вио:
– Да­на 25. сеп­тем­бра 2016. го­ди­не Град­ски од­бор Срп­ске на­пред­не стран­ке Срем­ска Ми­тро­ви­ца из­гла­сао ми је не­по­ве­ре­ње на ме­сту гра­до­на­чел­ни­ка Срем­ске Ми­тро­ви­це. По­шту­ју­ћи од­лу­ку стран­ке ко­ја ме је пред­ло­жи­ла на то ме­сто, пре не­пу­на три ме­се­ца, до­сто­јан­стве­но сам под­нео остав­ку да­на 26. сеп­тем­бра. Као гра­до­на­чел­ник овог гра­да ни­сам имао до­вољ­но вре­ме­на да ре­а­ли­зу­јем ни нај­ма­њи део оног што сам пла­ни­рао. Из тог раз­ло­га, али са­мо из тог раз­ло­га, осе­ћам се по­ма­ло раз­о­ча­ран, но до­бро, жи­вот иде да­ље и но­си но­ве иза­зо­ве, ко­јих се сви јед­ном мо­ра­мо при­хва­ти­ти. Пре­стан­ком мог ман­да­та, пре­ста­је и мој по­ли­тич­ки жи­вот, ту уло­гу пре­пу­штам дру­ги­ма. Ви­ше бих мо­гао да при­чам о вре­ме­ну мог на­чел­ни­ко­ва­ња упра­вом, али то да­нас ни­је те­ма, а ни­је ни при­хва­тљи­во, бар за ме­не, при­ча­ти о са­мом се­би и о свом до­при­но­су гра­ду, опет ту при­чу пре­пу­штам дру­ги­ма. Што се по­сла ти­че, не оста­јем да ра­дим у упра­ви, иако имам рад­но ме­сто, ни­ти идем на би­ло ко­ју дру­гу функ­ци­ју или рад­но ме­сто у дру­гим ни­во­и­ма по­кра­јин­ске или ре­пу­блич­ке вла­сти. Мој жи­вот иде у дру­гом прав­цу. Же­лим сви­ма да се за­хва­лим на до­са­да­шњем ра­ду, ква­ли­тет­ним пред­ло­зи­ма и су­ге­сти­ја­ма ко­ја сам до­би­јао. На­дам се да ни­сам би­ло ко­га увре­дио, ре­чи­ма или би­ло ко­јим дру­гим ге­стом, ако је­сам, ду­бо­ко се из­ви­ња­вам. Ва­ма и ва­шим по­ро­ди­ца­ма же­лим сву сре­ћу у да­љем жи­во­ту и ра­ду. Хва­ла и све нај­бо­ље – ре­као је Пет­ко­вић, ко­ји се про­шле не­де­ље при­ја­вио на би­ро за запошљавање.
На ис­тој сед­ни­ци Све­тла­на Ми­ло­ва­но­вић раз­ре­ше­на је ду­жно­сти в.д. ди­рек­то­ра Цен­тра за кул­ту­ру „Сир­ми­ју­март“, а по­твр­ђе­на је и остав­ка до­са­да­шњег за­ме­ни­ка гра­до­на­чел­ни­ка Вла­ди­ми­ра Са­на­де­ра.
Истог да­на, сат и по вре­ме­на ка­сни­је, одр­жа­на је још јед­на сед­ни­ца ло­кал­ног пар­ла­мен­та, на ко­јој је за гра­до­на­чел­ни­ка Срем­ске Ми­тро­ви­це иза­бран Вла­ди­мир Са­на­дер, док је ње­го­ва за­ме­ни­ца Све­тла­на Ми­ло­ва­но­вић, про­фе­сор срп­ског је­зи­ка и књи­жев­но­сти.
Но­ви ми­тро­вач­ки гра­до­на­чел­ник ро­ђен је 1978. го­ди­не, основ­ну и сред­њу шко­лу за­вр­шио је у Срем­ској Ми­тро­ви­ци, а Прав­ни фа­кул­тет у Но­вом Са­ду. Ра­дио је у Град­ској упра­ви за при­вре­ду и пред­у­зет­ни­штво, а 2008. го­ди­не пре­у­зи­ма функ­ци­ју ди­рек­то­ра ЈП Срем гас. На че­лу Срем га­са оста­је све до мар­та 2015. го­ди­не, ка­да је име­но­ван за в.д. ди­рек­то­ра ЈП Ди­рек­ци­ја за из­град­њу Гра­да Срем­ска Ми­тро­ви­ца. Од 26. ју­ла ове го­ди­не до са­да вр­шио је функ­ци­ју за­ме­ни­ка гра­до­на­чел­ни­ка. Члан је Срп­ске на­пред­не стран­ке.
Обра­ћа­ју­ћи се од­бор­ни­ци­ма на­кон име­но­ва­ња, Са­на­дер је ре­као:
– Је­дан мој при­ја­тељ ми је јед­ном при­ли­ком ре­као да ма­ло љу­ди у жи­во­ту има при­ли­ку да во­де град ка­кав је Срем­ска Ми­тро­ви­ца. И да они ко­ји до­би­ју при­ли­ку мо­ра­ју би­ти по­но­сни, за­хвал­ни и срећ­ни због то­га. Ме­ни су да­нас осе­ћа­ња по­ме­ша­на, ја сам да­нас и по­но­сан и за­хва­лан. За­хва­лан сам свим гра­ђа­ни­ма ко­ји су гла­са­ли за ли­сту ко­а­ли­ци­је Алек­сан­дар Ву­чић – Ср­би­ја по­бе­ђу­је, и за пр­вог на ли­сти Бра­ни­сла­ва Не­ди­мо­ви­ћа, чо­ве­ка ко­ји је про­ме­нио ток исто­ри­је у Срем­ској Ми­тро­ви­ци и уткао је­дан нов на­чин раз­ми­шља­ња ка­ко тре­ба да ра­ди мо­дер­на град­ска упра­ва у 21. ве­ку и ја сам за­хва­лан ње­му на то­ме. За­хва­лио бих се и мом прет­ход­ни­ку ко­ји је био сја­јан на­чел­ник упра­ве за ур­ба­ни­зам, што га је код свих нас и пре­по­ру­чи­ло да бу­де гра­до­на­чел­ник Срем­ске Ми­тро­ви­це. По­шту­ју­ћи ње­гов зах­тев, ја не­ћу го­во­ри­ти о ње­го­вом ан­га­жо­ва­њу на ме­сту гра­до­на­чел­ни­ка, не­го ћу му са­мо по­же­ле­ти мно­го успе­ха у по­ро­дич­ном и про­фе­си­о­нал­ном жи­во­ту, у на­ди да ће оста­ти уз нас и ра­ди­ти за­јед­но са на­ма. Мој про­грам је на­пи­сан у про­гра­му ко­а­ли­ци­је Алек­сан­дар Ву­чић – Ср­би­ја по­бе­ђу­је. Ја ћу се тру­ди­ти да све оно што смо за­по­че­ли што ефи­ка­сни­је и што еко­но­мич­ни­је и за­вр­ши­мо и да ре­а­ли­зу­је­мо све оне про­јек­те ко­ји се на­ла­зе у том про­гра­му. Да ре­а­ли­зу­је­мо и све про­јек­те ко­ји ће се по­ја­ви­ти од стра­не ре­пу­блич­ке и по­кра­јин­ске вла­де, да бу­де­мо што опе­ра­тив­ни­ји, да бу­де­мо бли­жи гра­ђа­ни­ма, јер ми смо ов­де због њих, а не они због нас. И тим прин­ци­пом ће­мо се во­ди­ти у на­ред­ном пе­ри­о­ду и тим ко­ји је иза­бран мо­ра­ће да по­шту­је те прин­ци­пе, у су­прот­ном, мо­ра­ће­мо да се ра­зи­ђе­мо – на­вео је Вла­ди­мир Са­на­дер, но­ви ми­тро­вач­ки гра­до­на­чел­ник.
А ево и крат­ке би­о­гра­фи­је но­ве за­ме­ни­це гра­до­на­чел­ни­ка. Све­тла­на Ми­ло­ва­но­вић је основ­ну и сред­њу шко­лу за­вр­ши­ла у Срем­ској Ми­тро­ви­ци, Фи­ло­зоф­ски фа­кул­тет, смер срп­ско-хр­ват­ски је­зик и ју­го­сло­вен­ска књи­жев­ност, у Но­вом Са­ду. Од сеп­тем­бра 1994. до ма­ја 2004. го­ди­не ра­ди­ла је у основ­ним шко­ла­ма „Бо­шко Пал­ко­вље­вић Пин­ки“ и „Јо­ван По­по­вић“ као на­став­ник срп­ског је­зи­ка. Од ма­ја 2004. до ав­гу­ста 2016. је би­ла ди­рек­то­ри­ца ОШ „Бо­шко Пал­ко­вље­вић Пин­ки“ Срем­ска Ми­тро­ви­ца. На функ­ци­ју ди­рек­то­ра Цен­тра за кул­ту­ру „Сир­ми­ју­март“ по­ста­вље­на је 19. сеп­тем­бра ове го­ди­не. Члан је Срп­ске на­пред­не стран­ке.
Што се ти­че са­ста­ва Град­ског ве­ћа, он је не­про­ме­њен. Већ­ни­ци су: Бран­ко Кр­ња­јић, Љи­ља­на Бо­жић, Сте­ван Сав­чић, Би­ља­на Ма­тић, Дра­ган Жи­ва­но­вић, Бран­ко То­до­ро­вић, Бо­шко Ни­ко­лић, Ср­ђан Те­шић, Жељ­ка Ми­лин­ко­вић, Бран­ко Гво­зде­но­вић и Јо­ван Ко­та­рац.
Би­ља­на Се­ла­ко­вић
Фо­то: Урош Ри­сти­во­је­вић

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.