15.12.2023.
Izdvojena vest, Pazovačke vesti

STARA PAZOVA

Gde ćemo dočekati Novu godinu?


“Gde ćeš za doček Nove godine?” pitanje je koje često slušamo ovih dana. Dok se jedni raduju novogodišnjoj euforiji i pripremaju se za doček, drugi tome ne pridaju poseban značaj i radije se odlučuju da praznike provedu u krugu porodice.
Tradicionalno, proslave za doček organizuju se po restoranima, hotelima, klubovima i trgovima. Praznici su i idealna prilika za putovanja, a iz turističke agencije kažu da je potražnja za aranžmanima velika u ovom periodu pred praznike.
“Najtraženiji su inostrani aranžmani, imamo utisak za da novogodišnje praznike putnici se odlučuju za zemlje regiona kao što su Budimpešta, Solun, Trebinje, Sarajevo, najverovatnije zbog smanjenog broja slobodnih dana i dosta su aktulena vikend putovanja. Firme se odlučuju uglavnom na naše najpoznatije destinacije kao što su Kopaonik, Zlatibor, Vrnjačka banja, Fruška Gora. Zbog inflacije u svetu aranžmani su skuplji deset posto nego prošle godine, ali mi nudimo i plaćanje na rate tako da se to poskupljenje ne primeti toliko”, rekla je Jelena Ristović, turistički radnik iz Stare Pazove.
Ukoliko se ipak odlučite da ostanete kod kuće sa porodicom za najluđu noć, možete se prošetati do trgova u opštinama i gradovima gde su pripremljeni bogati novogodišnji programi.

Realizaciju medijskog projekta “Stara Pazova iz dana u dan” sufinansira Opština Stara Pazova

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.