30.11.2023.
Sport

POTPREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE U POSETI RUMSKIM I PEĆINAČKIM FUDBALSKIM KLUBOVIMA

Branislav Nedimović uručio sportsku opremu i lopte


Tokom posete Nedimović je sa predstavnicima uprava klubova i fudbalerima razgovarao o trenutnoj situaciji i mogućnostima unapređenja stanja u fudbalu u manjim sredinama
Opštinu Pećinci je 23. novembra posetio potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, koji je tom prilikom, zajedno sa zamenikom predsednika opštine Pećinci Zoranom Vojkićem i sekretarom Sportskog saveza Razvoj sportova Milanom Đokićem, obišao fudbalske klubove „Lovac“ u Karlovčiću i „Napredak“ u Popincima, gde je sastanku prisustvovao i direktor Kuće fudbala i predsednik Fudbalskog saveza opštine Pećinci Dragan Despotović.
Tokom posete Nedimović je sa predstavnicima uprava klubova i fudbalerima razgovarao o trenutnoj situaciji i mogućnostima unapređenja stanja u fudbalu u manjim sredinama, a klubovima koje je posetio uručio je na poklon komplete dresova.
Zoran Vojkić je istakao da Opština Pećinci, preko Razvoja sportova godinama značajna sredstva ulaže u razvoj pre svega amaterskog, omladinskog i školskog sporta.
– Cilj nam je da što više pre svega mladih ljudi, ali i onih nešto starijih, usmerimo na bavljenje sportom i na razvijanje zdravih životnih navika. Mere podrške sportu koje lokalna samouprava sprovodi daju rezultate, a kao ilustraciju dovoljno je reći da Sportski savez „Razvoj sportova“ okuplja preko 40 sportskih klubova i udruženja i preko 2.000 aktivnih sportista. Posebno smo posvećeni stvaranju što boljih uslova za decu, jer je za njih bavljenje sportom jedan od ključnih uslova za pravilan razvoj, izjavio je Vojkić.
On se zahvalio Branislavu Nedimoviću na donaciji klubovima i dodao da je njegova poseta pokazatelj da FSS obraća pažnju i na klubove u manjim sredinama.
Dva dana nakon toga, Branislav Nedimović i načelnik Opštinske uprave u Rumi Dušan Ljubišić obišli su 25. novembra fudbalske klubove u Donjim Petrovcima, Dobrincima, Platičevu i Klenku. Razgovaralo se o uslovima u kojima fudbaleri igraju i treniraju, a svaki od klubova je takođe dobio sportsku opremu i lopte.
Dragan Lejić predsednik FK „Donji Petrovci“ podseća da je ovaj klub osnovan davne 1926. godine i da za tri godine obeležava vek postojanja.
– Mi smo malo selo, imamo 900 stanovnika, fudbal nam je jedina zabava i uvek je dosta gledalaca na tribinama. Imamo zaista lep stadion, uređene su svlačionice, pokrivena tribina, rasveta i zalivni sistem. Svlačionica nam je prva liga, da igramo i u Sremskoj ligi ne bi se postideli uslova. Imamo u klubu dosta pionira, a treniraju fudbal i devojčice, kaže Lejić koji se zahvalio na dobijenoj opremi za klub.
Đorđe Tomić, član uprave FK „Sremac“ iz Dobrinaca kaže da je fudbal veoma značajan za selo koje ima dosta dece koja se bave fudbalom.
– Sad smo se bazirali na decu i mislim da će biti rezultata, a igramo u Opštinskoj ligi. Imamo oko 40 dece koja treniraju. U prethodnom periodu smo dosta uradili, ravnjanje terena, svlačionice, postavljanje reflektora, stolarije, to nam je lokalna samouprava finansirala, rekao je Tomić.
Nemanja Stojić, zamenik kapitena FK „Jedinstvo“ iz Platičeva izrazio je zadovoljstvo posetom visokog fudbalskog funkcionera, kao i opremom koju su dobili.
– Mi smo prvaci Opštinske lige i cilj nam je ulazak u viši rang takmičenja, rekao je Stojić.
Zoran Tomić član UO FK „Borac“ iz Klenka je rekao da se klub počeo ponovo takmičiti od ove jesenje sezone u najnižem rangu takmičenja, posle prošlogodišnje pauze.
– Stanje je bilo loše, uspeli smo da okupimo mlade od 15-16 godina i polako krećemo u rad sa njima i očekujemo neke uspehe u budućnosti. Sam klub ima odličnu infrastrukturau, teren, svlačionice… Naravno ima još nekih stvari koje treba da se urade, dosta nam znači pomoć lokalna samouprave, ali i ova današnja poseta i ovi dresovi i lopte, istakao je Tomić.
Miloš Marković, sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma je izrazio zadovoljstvo posetom potpredsednika FSS Nedimovića jer je bilo reči i o budućoj saradnji.
– Dogovorili smo neke stvari koje će pomoći klubovima što se tiče terena, zalivnih sistema, kao i obnove štete koje je nekim klubovima prouzrokovalo nevreme, rekao je Marković.
EMN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.