27.11.2023.
Aktuelno, Izdvojena vest

ODOBRENA SREDSTVA GRAĐANIMA KOJI SU PRETRPELI ŠTETU NA OBJEKTIMA TOKOM JULSKOG NEVREMENA

Uručena rešenja, isplata posle roka za žalbu


U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, 27. novembra, dodeljena su rešenja za državnu pomoć građanima koji su pretrpeli štetu na porodičnim stambenim objektima tokom nevremena u julu. Prema proceni komisije, naknada štete biće isplaćena za 190 objekata.
– Komisija je pregledala sve prijave, za svih 385 objekata, a kategorizovala 190 objekata. Novčana sredstva biće isplaćena svim fizičkim licima u čijem je vlasništvu objekat, koji je kategorizovan u jednu od pet kategorija. Iznosi koji se dodeljuju kreću se od 50.000 do 350.000 dinara, sa izuzetkom jednog objekta. On je kategorizovan u šestu kategoriju oštećenja, gde imamo isplatu novčanih sredstava u iznosu od tri i po miliona dinara, izjavila je Jasna Poznanović, v. d. načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.
U posebnu kategoriju je svrstano domaćinstvo Samuela Baera iz Stare Bingule čija je kuća u potpunosti uništena.
– Šteta je kompletna, krov je propao skroz i to baš juče. Imam pomoćnu zgradu gde sada živim. Mnogo će mi značiti ova pomoć i za moju kćerku i njeno dete, koji su se sada odselili zbog ove situacije, ali će se vratiti. Tada kada je bilo nevreme, nisam bio kod kuće. Jak vetar je počeo da duva kada sam se vraćao i počelo je sve da se ruši. Kad je porušen i poslednji zabat, bilo je sve gotovo, a juče se uručio čitav krov, nije ostalo ništa, nameštaj je takođe stradao, objasnio je Samuel Baer.
Novčana sredstva biće isplaćena po isteku roka za ulaganje žalbe koji traje 15 dana.
A. D.
Foto: B. T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.