14.11.2023.
Pazovačke vesti

STARI BANOVCI

Otvorena služba hitne pomoći

Novi Banovci – Stari Banovci – Belegiš i Surduk predstavljaju spojena naselja pored Dunava u staropazovačkoj opštini sa ukupno 15.000 stanovnika. Veliki problem im predstavlja to što je prvi punkt Hitne pomoći u osam kilometara udaljenoj Staroj Pazovi. Upravo zbog toga, u petak, trećeg novembra otvorena je služba Hitne pomoći u Starim Banovcima u prisustvu predsednika Opštine Đorđa Radinovića, kao i direktorke Doma zdravlja Dr Svetlane Dudić.
Ovaj korak značajan je za sve građane opštine Stara Pazova jer će radom službe biti pokriveno čitavo Podunavlje. Takođe, na ovaj način će biti značajno rasterećene službe hitne pomoći u Staroj i Novoj Pazovi koje su do sada bile zadužene za sva mesta u Opštini.
Nova služba Hitne pomoći opremljena je najsavremenijom medicinskom opremom i voznim parkom, što omogućava stručnim timovima da pruže hitnu medicinsku negu na licu mesta, kao i transport pacijenata do bolnica ukoliko je to neophodno. Punkt će činiti po tri lekara, tehničara i vozača. Ovo je od velikog značaja jer svaka sekunda može biti presudna u hitnim situacijama.
Novi punkt obezbediće brzu reakciju i kvalitetnu negu u hitnim situacijama, što će svakako doprineti zdravlju i sigurnosti građana.

Realizaciju medijskog projekta “Stara Pazova iz dana u dan” sufinansira Opština Stara Pazova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.