19.10.2023.
Kultura

JUBILEJ PEĆINAČKOG KULTURNOG CENTRA

Obeležavanje 45 godina postojanja

Ove godine navršilo se 45 godina od kako je osnovana centralna ustanova kulture u opštini Pećinci. Tim povodom pećinački Kulturni centar organizuje sedmodnevnu manifestaciju „KCP – 45 godina sa vama“ od 20. do 26. oktobra u saradnji sa Narodnom bibliotekom u Pećincima, Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, Osnovnom muzičkom školom „Teodor Toša Andrejević“ u Rumi i Arhijerejskim namesništvom pećinačkim, dok su generalni pokrovitelji manifestacije Opština Pećinci, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstvo kulture Republike Srbije.
Vršilac dužnosti direktora pećinačkog Kulturnog centra Slobodan Stanković istakao je da ovaj jubilej potvrđuje koliki je značaj ovakvih ustanova u manjim sredinama kakva je pećinačka opština.
– Svake večeri od 19 časova u sali pećinačkog Kulturnog centra poštovaoci kulture imaće priliku da uživaju u kulturno-umetničkim, obrazovnim i zabavnim programima namenjenih svim generacijama, sa posebnim akcentom na decu i mlade. Publika će imati priliku da uživa u pozorišnim predstavama, celovečernjem koncertu muzike izvođene na raznim instrumentima, književnoj večeri, festivalu dečije muzike, a predstaviće se i svi članovi sekcija Kulturnog centra. Tokom sedam dana centralna ustanova kulture otvoriće svoja vrata ne samo za publiku nego i za sve one koji žele aktivno da učestvuju u kreiranju kulturnih sadržaja u našoj opštini u narednim godinama, kaže Stanković.
Svečano otvaranje zakazano je za petak 20. oktobar od 19 časova kada će premijerno biti prikazan kratki promotivni film o Kulturnom centru povodom jubileja nakon čega će biti uručene povelje i plakete svim saradnicama koji su dali svoj doprinos u kreiranju i realizaciji kulturno-umetničkih, obrazovnih i zabavnih programa tokom prethodnih godina u opštini Pećinci.
S. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.