10.07.2023.
Aktuelno

Rezultati preponskog jahanja konja

Na hipodromu u Sremskoj Mitrovici održano je takmičenje u preponskom jahanju konja, olimpijskoj diciplini koja se održava u ringu punom prepona gde jahač treba da ih preskoči predviđenim redom, uz disciplinu svog konja, bez rušenja prepona.

Nakon 37 godina ovo takmičenje održalo se u našem gradu, na radost ljubitelja konjičkog sporta, u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije i Konjičkog kluba „Srem“.

Održene su tri utakmice u savlađivanju prepona, a najuspešniji u finalnoj Gran pri utakmici “Pehar Grada Sremska Mitrovica” bio je Saša Milić iz KK „Aleksa Dundić“ sa grlom Havana De Prahy.

U ime Grada, pehar i medalje pobedniku Gran pri trke uručio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice.

Ovom prilikom organizovane su radionice za najmlađe, “adrenalin park”, kao i vožnja mini fijakerom i jahanje poni konjića, a kompletan program dodatno su ulepšali mitrovački KK „Srem“ i KK „Mirela“ iz Belegiša koji su se predstavili u dresurnom jahanju jednopregom, dvopregrom i četvoropregom.

Na ovom događaju prisustvovao je i Rajko Dokić, nekadašnji predsednik SKSS, pobednik Gran pri trke u Sremskoj Mitrovici pre 37 godina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.