Aktuelno

Utisci sa stotinu štandova u Rumi

U okviru rumskog Kulturnog leta, paralelno sa tradicionalnim vašarom, u večernjim satima u Glavnoj ulici je 2. jula organizovan Noćni bazar.
Bilo je postavljeno stotinak štandova na kojima su preduzetnici iz rumske opštine, ali i cele Srbije ponudili svoje proizvode i rukotvorine.
Brojni posetioci su mogli da kupe vina, rakoje, suhomesnate proizvode, sireve, slatkiše, prirodne sokove, nakit i prirodnu kozmetiku, ali i sveže pečene krofne i tortilje.
– Opština Ruma je tu da podrži sve lokalne preduzetnike, rad svih udruženja i malih proizvođača. Kroz ovaj Noćni bazar imamo lepu priliku da podržimo naše preduzetnike i uživamo u njihovim proizvodima, a tu je i lep kulturno – umetnički program, rekla je prilikom posete Noćnom bazaru predsednica Aleksandra Ćirić.
Posetioci su, dok su obilazili štandove i odlučivali šta da kupe, mogli da prate i muzički program koji su pripremili polaznici muzičkog kutka pri Udruženju „Ars futura“ i Pink mun kvartet.
Direktorka Turističke organizacije Marija Ćuić, koja je organizator ove manifestacije, kaže da je akcenat stavljen na preduzetništvo, na male proizvođače, ali i na udruženja žena i lokalnu ekonomiju.
– Promovišemo autentične proizvode, lokalnu gastronomiju, sremski region, običaje, tradiciju i drago nam je što na ovakav način doprinosimo već bogatom Kulturnom letu, kaže Marija Ćuić.
Novosadski noćni bazar, kao manifestacija postoji gotovo sedam godina.
Marija Radojčić,organizatorka Novosadskog noćnog bazara kaže da je ideja bila da se okupe mali proizvođači i da oni dobiju mogućnost da na tržištu predstave svoje proizvode, da dođu do krajnjih kupaca i da dobiju povratne informacije kako bi unapredili svoju proizvodnju.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.